Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 9. juli 2020

Torsdagsfilmen #232 - HVB går til filmen

Se filmen her!I forbindelse med sidste års prisoverrækkelse til Frivilligdagen, så havde Taastrup kommune fået optaget en lang række fine spotfilm om de forskellige foreninger, der var indstillet til priser ved arrangementet. Vores var så fint optaget, så vi har bedt om en udvidet udgave til vores egen markedsføring. Den kan ses her: HVB-Trailer

En fin lille sekvens er herefter anvendt i Høje Taastrup Turistforenings nye serie af reklamefilm. De kan ses her:
Bestyrelsen i Turistforeningen er stolte over at kunne præsentere 7 film om Høje Taastrup, som foreningen har fået produceret.
Der er 1 hoved film om det hele, og 6 film af specifikke emner.
 Vi synes at filmene er gode til at promovere kommunen, og vi vil markedsføre dem over hele landet.

 I denne om seværdigheder i i området er HVB med i 15 sekunder, næsten fra start - så det er fin eksponering! Se den her >


Ligeledes bliver vi også præsenteret fin på Roskilde Turistforenings hjemmeside med link til filmen. Når filmen slutter, får man mulighed for at køre hele turen på 30 min. i næste video.

https://www.visitroskilde.dk/roskilde/planlaeg-din-tur/hedelands-veteranbane-gdk1117875

Så nu mangler vi blot bedre vejr, så skal gæsterne nok strømme til :-)

/Leif

tirsdag den 7. juli 2020

Nyt fra maskinafdelingen #26-20 6/7:


Transportvogn hænger på Jørgen jydekrog...Det er M23 reservemotor, der stammer fra et mobilt elværk fra en lufthavn.


Bo har efterhånden fået afmonteret alle dele fra akselkasserne på Sukkergris, samt en mængde andre dele, der ligger fint sorteret i pallerammer. Alt skal gennemgås grundigt, før det igen kan komme på – men de fleste dele er i forbavsende god stand. Carsten fik fræset en del lejehuse til den nye serie bogier og så fik Lars, Peter og Carsten hentet reservemotor til M23 ind på motorværkstedet og den færdige M30 motor kom ud og blev leveret i værkstedsremisen. Den forventes isat på lørdag. Kjeld forberedte arbejdet. Lars og Peter kørte siden skrot til opsamlingsstedet og hentede et hjulsæt med hjem. Steen gav et nab med og fik desuden foldet en masse tæpper sammen fra søndagens våde køredag. Gert gennemgik vandbehandlingsanlægget og fik etableret bedre lys. Jeg arbejdede med indbygning af den nye monitor til strækningsfilmen i Superfos-loket – desværre viste skærmen sig at være defekt… Vi finder en anden. En del andre småopgaver blev løst. Vi var 10 mand på Gården, der fik arbejdet flittigt denne aften. /LeifDet er muligt at få vognen skubbet helt ind med gravemaskinen

Motor til M30 tages med returUndervejs passeres resterne af Kajs hus...

Den dyrebare last leveres ved døren


M30-Perkinsmotor klar til at blive sat i lokomotivet. Bagved inspiceres fremdriften på adskillelsen af Sukkergris

Endnu en serie lejekasser er fræset til på mål.

Nyt fra Bafd. hverdagsaktiviteter m.v.

Baneafdelingen har været aktiv gennem flere hverdage i uge 27. Torsdag aften lykkedes det at få slagleklippet en del af banestrækningen omkring Brandhøj Station. Det grønne havde efterhånden nået en højde, der gjorde klipning nødvendigt. De tre mand på holdet nød middagsmad på Brandhøj undervejs i arbejdet.
Slagleklipperen i aktion nord for Brandhøj. Flere års indsats med bl.a. slagleklipperen har efterladt et ca. 1,5 m bredt bælte langs banelinjen, hvor der alene vokser græs. Det letter arbejdet med grønt vedligehold betragteligt. Foto: SLA.

Ugen bød også på den endelig afslutning af vores svelleudskiftningsprojekt med støtte fra 'veterantogspuljen', idet vi modtog udbetalingsbrev fra Trafik-, Bolig- og Byggestyrelsen lydende på det fulde beløb fra bevillingen på 349.000 kr.

Lørdag blev brugt til maskinvedligehold af vores 'forstmaskineri', idet vejret var præget af byger og blæst, ligesom der var særtog på banen.
Særtoget lørdag havde bygevejr, som plantogene søndag også var ramt af. Alligevel mødte overraskende mange op til søndagens kørsel, der var første køredag med halv pris efter en bevilling fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje til rabat på kultur- og/eller idrætsaktiviteter i forbindelse med Covid-19. Lægtehegnet er en del af vores køhåndtering, der dog ikke var udfordret denne søndag.