Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 2. april 2011

Nyt fra BAFD 4-2-2011

Lørdag arbejdede vi foran vognhallen på Brandhøj. Vi fik bygget to sporrammer og lagt dem som det andet spor i vognhallen.

              Ramme trækkes på plads

sporrammer svejses

Et arbejde som egentlig lyder meget enkelt, men som kræver en hel del arbejde i form af tilskærings af skinner, boring af laskehuller samt ikke mindst retning af skinner, da de 17 kg skinner, som vi har til rådighed er temmelig skæve.


 

overgangsskinner monteres                                                                 der bores huller...

Til det formål har vi i vinterens løb konstrueret en skinneretter, som er baseret på en 20 tons hydraulisk donkraft. Med lidt øvelse kom den til at virke udmærket, og har samtidig den fordel, at den nok kun vejer halvdelen af den skinnebukker, som vi har brugt indtil nu. Claus har leveret et par billeder fra dagen.


Husk at tilmelde dig bygningsdagen d. 30-4. Vi starter med morgenmad kl 9, og derefter går det løs med de opgaver, som er vist i vedhæftede program. Tilmelding samt tilsagn om kage, trailer mv. foregår til mig pr mail eller telefon.

Mange hilsner Steffen

torsdag den 31. marts 2011

Om: Hammersholt Teglværks viadukt ved Røjlevej

Et par medlemmer drog på vejen til Fætter Fly forbi dette herlige smalspors-minde, så her er et billede af en vejunderføring under Røglevej bygget for Hammersholt Teglværks 900 mm bane til en lergrav ved Solevad nord for Lynge. Mere om banen på dette link:


Her er et kortlink til viadukten ved Røglevej:   http://map.krak.dk/m/IBjDZ

Et besøg værd, når man er på de egne...

tirsdag den 29. marts 2011

Kort referat fra IBK aktivmøde onsdag d. 30. marts kl. 19.00 i Hedehuset.

Der blev afholdt aktivmøde Onsdag d. 30. marts kl. 19.00 i Hedehuset.


Emnet for mødet var en gennemgang og drøftelse af de opgaver der venter i de kommende måneder i bane- og maskinafdelingen. Der blev taget udgangspunkt i de vedtagne planer fra generalforsamlingen, samt tegnet oplæg til tidsplaner. For Mafd. en fordeling af arbejdsplads i værkstedet, samt forventninger til rækkefølgen, samt hvilke primære deltagere de enkelte projekter har. Der blev talt om værkstedsorden og et oplæg til farvekodning af værktøj i de enkelte arbejdsområder.

For Bafd. er planen at få flere sporskifter klar, at skinner og gulv bliver støbt i den nye hal og måske også bygning af spor på den anden side af broen.  
Ud fra et oplæg fra Formanden, fik vi også en fin snak om planlægning og samarbejde generelt. Vi fik desuden udnævnt Bjarne til Brandslukningsansvarlig.

Der blev budt på rigelig med kaffe og dejligt, blødt brød til de 16 fremmødte!

En fin aften.

mandag den 28. marts 2011

Nyt fra maskinafdelingen #12-11 21/03:
På dagholdet fik Jørgen og Carsten skiftet pakring og samlet pallestableren. Derefter fik de løftet den midlertidige ramme med vognkassen på og fjernet vognrammen. Den er nu kørt udenfor, så afrensning og reparationsmetode kan afklares. Der er temmelig megen rust-orm flere steder.Mogens, Sven Erik og Carsten fik så varmbukket og svejst det sidste på trædebøjlerne, så de til sidst stod som en flok små hunde på gulvet. Nu venter de bare på et par vogne og hastige togførerfødder!Jan og Per Børge er i fuldt gang med montage af teak-lister ved vindueskarmene og forsøgte sig også med isætning af det første af de vinduer, der har rudehejs. Det voldte en del overvejelser, der ikke helt blev afsluttet. Desuden blev flere ledninger monteret.
Villi fik drejet både dyse og dysespids til dampgeneratoren fra Da7. BigRas og jeg fik afrenset den sidste lejekasse fra M24 og ryddet gulvet foran drejebænken for de mange spåner, så Lars kan komme til at dreje videre…Vi var 9 flittige sjæle denne aften!