Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

tirsdag den 21. januar 2020

Nyt fra maskinafdelingen #03-20 20/01:


Martin og Erik i gang med opmåling af plade til monitorkassen. 
I forgrunden afrenser Jens krydshovedet, så det bliver maleklart.
I lørdags fik Carsten og Anders givet Superfos-lokomotivet den store tur med varmtvandsrenseren, så både sider og forreste hjulsæt var derfor klar til grundig afrensning af de sidste sager, det varme vand ikke fik bugt med. Meget af aftenens indsats gik derfor igen til Superfos’eren; Ny mand på holdet er Jens, der gik på en afrensningsopgave ved krydshovedet med krum hals og jeg fik afrenset forreste hjulsæt, så det snart er klar til grund- og slutmaling. Den højre side fik også grunder, så den nu er maleklar. Kenneth gennemgik de store glidelejer fra begge hjulsæt; Martin og Erik fortsatte opgaven med at bygge en monitorkasse til strækningsfilm. Carsten og Steen fik rettet forreste banerømmer op i pressen, og inden da havde Steen og Lars fået monteret spejl på minigraveren, så der bliver bedre overblikved skovlen. Lars O. fortsatte med at bygge fjederkurve til den nye serie bogier. Peter arbejdede på at færdiggøre pakningsskiftet på Vildmosen og fremstilling af en ny kile. Per og Hans samlede det gamle stationsurværk, så det bliver spændende at se om det kommer til at spille igen. Og så er reservedelene til M30 ankommet, så den opgave også kan fortsætte. Der er nok at se til og så er det jo herligt at der kommer flere hænder til! 12 mand syslede på værkstederne denne aften.
Det afrensede hjulsæt skulle også have en 
tur med stålbørsten for at blive maleklart.

Efter børsten havde været forbi akslen, så dukkede disse tal frem


Lars O. svejser fjederkurve

Pers næsten færdige stationsurværk

Front-banerømmer en tur i pressen


Grundet og maleklar side

Lækre reservedele til M30´s motor

søndag den 19. januar 2020

Nyt fra Bafd 18-01-2020

Lørdag var baneafdelingens hold sammensat af et par erfarne samt vores nye og energiske medlemmer. Kenneth, Lars, Steen, Hans og Jens udgjorde dagens hold, mens jeg selv var et smut i Sverige. Jeg kender derfor ikke dagen i detaljer, men holdet fik  arbejdet videre med svelleudveksling i kurven i nordenden af Lergraven. Ca. 25-30 sveller må være blevet udvekslet i løbet af dagen og yderligere er spigrene trukket op på de resterende 15 sveller.

Sveller udveksles i kurven syd for Rubjerg. Jens er klar med skovlen,
når der skal renses op i hullet inden den nye svelle ilægges (SLA)
Næste lørdag afholdes aktivmøder i bygning- og baneafdelingen hhv. kl. 10 og 11. Herefter fortsætter vi med svelleudveksling ved Rubjerg.

Steffen