Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 1. september 2016

Torsdagsbilledet #75

Sommerkørslen 2016 står snart foran sin afslutning. For 20 år siden kørte vi også tog hele sommeren, men meget så anderledes ud. Bare se billedet nedenfor.
M 25 rangerer en personvognsstamme ud fra vognhalsbanegården med kurs mod perronsporene på Hedehusgård station. På forreste vogn i kørselsretningen holder togføreren et vågent øje med evt. anden færdsel nær sporet. Togføreren er denne dag Hans Adsersen. Vi er i vores personvognes 'brune periode' og der pågår stadig sporarbejder foran vognhallen.

mandag den 29. august 2016

Nyt fra maskinafdelingen #28-16 29/08:


Der males "lokomotivrød" på undervognen og inde i de nye værktøjsrum
Sidste mandag blev undervognen på M30 grundet, men der resterede påsvejsning af sider på de tidligere trin, så de kan anvendes som værktøjskasser. Det havde Carsten nu fået fint udført og slutgrundet, så jeg kunne male begge sider med lokomotivrød. Det pynter gevaldigt og samtidig nærmer sig tidspunktet for slutmontering af trin. På M25 blev rotoren monteret på motorblokken i onsdags. Denne aften fik vi forsigtigt monteret statoren ved brug af kran og lift og skåret gevind op, så lakken kom ud af hullerne… Som det næste skal kulholder og endestykke monteres. Så det nærmer sig et tidspunkt, hvor motor og dynamo kan komme retur i lokomotivet. Peter fik målt op og forberedt udskiftning af en aksel på ballasttipvognen, som trænger fælt til en ny. Lidt gæster kom forbi og blev opdateret på alle projekterne og så endte vi aftetne i Damp af hvor Peter viste sine egne, gode optagelser og fotos fra Anten-Gräfsnäs, hvor han og Lars lige har været på besøg til deres Museibanans Dagar 2016” 

Sådan var vi 9 medlemmer forbi værkstederne denne fine sommeraften
En god arbejdsstilling er vigtig
Den tunge stator pakkes ud og løftes op

med stabelløfteren positioneres den


og føres forsigtigt på.