Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 14. juli 2016

Torsdagsbilledet #68

På torsdagbilledet #62 kunne vi se M25 køre det sidste plantog i 2003 og her ser vi så første plantog den 15. maj 2004. Her bliver den nye strækning til Fem Ege standsmæssigt indviet af borgmesteren fra Tåstrup Kommune, Anders Bak mens den samlede verdenspresse rapporterer fra begivenheden. På Fem Ege var opsat telt og der blev indtaget masser af røde pølser.
M23 transporterer gæsterne hjem fra indvielsesfestlighederne på Fem Ege station (Fotos: Leif Ulrich Johannsen)

mandag den 11. juli 2016

Nyt fra maskinafdelingen #23-16 11/07:


M30 med færdigsamlet trinbrætOpgaven med at få bygget trinbrætter på M30 er nu inde i en ny fase. Nu har Carsten og Anders fået fremstillet trin til begge sider og der skal nu gøres klar til endelig montage. Carsten skar derfor trinene til førerhuset ud, idet de ikke længere har en funktion. I stedet bliver de ombygget til åbne værktøjsrum, som baneafdelingen nok skal forstå at få anvendelse for. Anders påtog sig den noget beskidte og besværlige opgave at fjerne graterne fra de fjernede trin på lokomotivet, mens jeg gik i gang med at afrense de enkelte dele af trinbrættet, så de kan få en omgang grunder og maling. De meget lange sparkestykker kræver en lille ombygning af sandblæseren, men så gik det også fint.Afgratning af trin-rester (højre)
M30 omringet: trin af og afgratning på hver side


Afgratning af trin-rester (venstre)
 
De sandblæste holdere får lige en omgang finish før grunding
Trinbrætter og sandblæsningsopstilling i baggrunden
Det flittige M25-motorteam fik monteret den ny-servicerede brændstofpumpe. Der viste sig ikke større fejl, men styringen er blevet tilpasset, så den går lettere og dermed burde fungere bedre. (Se fakturateksten herunder > )

En prøvekørsel med motoren sidst på aftenen viste at motoren nu kører rimelig jævnt med en formodning om at det bliver endnu bedre, når dynamoen kommer på og stabiliserer med belastningen. Projektet går dermed ind i næste fase, der bliver at få motor og dynamo bragt tilbage i motorrummet på M25 – hvor den retteligen hører til! En fin aften med 8 fremmødte på Gården
Servicebeskrivelse fra fakturaen for rep. af M25 brændstofpumpen
 
 

Pumpen monteres


Motor en startet og larmer en del - men oser næsten ikke

søndag den 10. juli 2016

Nyt fra Bafd 9-7-2016

Den sidste måneds regnvejr har fået græs og buske til at indlede en eksplosiv vækst langs med banen. Torsdag startede Lars og Kenneth med at køre slagleklipper og lørdag fortsatte denne indsats, således at der nu er ryddet på den ene side af sporet. Jørgen og jeg fulgte efter med buskrydder og grensakse. Kenneth har sendt et par billeder fra indsatsen torsdag aften.

Steffen

Slagleklipperen æder sig gennem græsset syd for Rubjerg st.


Der er noget særdeles høj og sejt græs langs med sporet.

Det færdige resultat.