Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 1. juni 2019

Nyt fra maskinafdelingen #20-19 01/06:
Sidste hånd på bogieramme 1

Lørdag fik jeg malet de fire hjulsæt med Olsen-sort, som Kjeld havde afrenset. I mens fik Carsten færdiggjort affjedringen på første bogieramme, så den blev klar til grunding. Kjeld tog plads under C523 og spændte alle T-boltene og jeg gik ovenpå og malede stolperne en sidste omgang hvid. Bo fik bl.a. justeret vandstandsmåleren på No3 og gjort lokomotivet klar til søndagens tur. Bafd bestod lørdag af Kenneth og Benjamin, der fik klargjort og testkørt en ny, brugt plæneklipper, samt hentet brandvognen og fyldt tankene med vand, samt testet pumpen. Beredskabet er klar! Der var 6 mand i Mafd og 2 mand i Bafd – men de havde jo også været flittige fredag!


Fire sæt malet med Olsen-sort

Lokomotivhaner skal være strampudsede!

T-bolt til gulvplanker strammes

Pisses der med lang stråle?

Neeejda, der testes brandpumpe!

fredag den 31. maj 2019

Nyt fra Bafd 30-05-2019

Ugens helligdag blev udnyttet til at forny perronforkanten på Flintebjerg trb. Den øverste del af denne blev udskiftet fra gamle sveller til en konstruktion af trykimprægneret træ. Kenneth, jeg og Benjamin udførte arbejdet.

Steffen
Den øverste del af den oprindelige perron var lidt faldefærdig

Den gamle svelleforkant fjernes

Den nye forkant samles af 2x6" og 2x4" trykimprægneret træ

Der suppleres med grus fra en noget usædvanlig oprangering

Forkanten fejes af og arbejdet er afsluttet

Gennem I/S Hedeland har vi fået en henvendelse om at rette lidt på gruset ved
overkørslen på Hedehusgården. Hedeland leverede gruset og vi lagde det ud
som den sidste aktivitet denne arbejdsdag. 

Tidligere på ugen fik Lars arrangeret afhentning af skrot, bl.a. vores gamle
 plænetraktor og den tilhørende vogn. Et arbejde som er aftalt med Høje Taastrup
  Kommune som et led i forskønnelse af Hedehusgården. 


torsdag den 30. maj 2019

Torsdagsbilledet #208

Dagens Torsdagsbillede er taget af Per Børge Jensen ud af vinduet på M25 den første dag i sommersæsonen 2002, den 20 maj. Det er Ole Bredberg, der denne dag passer fyret i damplokomotivet - men det er ikke Da7 der passerer M25 på Sølund St! I stedet er det B4, der meget venligt blev udlånt fra Blovstrødbanen, mens Da7 fik monteret en ny kedel.
Da7 blev i øvrigt først klar efter sæsonen var slut - og det nærmest på dagen, hvor IBK var vært for det 12. Internationale feltbanetræf. Strækningen gik da kun til Rubjerg St.
søndag den 26. maj 2019

Plantog og borgmesterbesøg

På en dag med overskyet vejr og små lette byger havde HVB besøg af en hel del passagerer alligevel. Rideforeningen afholdt ridestævne og borgerkrigsentusiasterne var ved at rydde deres lejr. Der var derfor masser af aktivitet på Hedehusgården. Midt i al aktiviteten kom borgmester for Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler, på besøg.
Ind mellem optagelserne fik borgmesteren tid til at høre lidt om arbejdet med at drive en jernbane. Her fortæller Peter Hein.

Borgmestre i TV2-Lorrys sendeområde har fået til opgave at udvælge tre gode udflugtsmål i deres kommune og kort præsentere dem for Lorrys seere. En af Michael Zieglers udvalgte attraktioner i Høje-Taastrup Kommune er Hedelands Veteranbane. Derfor optog han og en af kommunens kommunikationsmedarbejdere en kort præsentationsfilm ved Hedehusgården. 
Borgmesteren filmes på bakken med tog og billetsalg i baggrunden. Selvom vejret ikke var det aller bedste, var der en del passagerer på banen.

Borgmesteren filmer No. 3 mens han selv bliver filmet.
Mens borgmesteren skulle videre til næste arrangement på dagens program, tog kommunens kommunikationsmedarbejder med en tur til Fem Ege og tilbage. Hun kunne samle ideer og inspiration til kommunens planlagte tur med pressen i Hedeland i juni.