Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 22. september 2016

Torsdagsbilledet #78

I sommeren 1996 forlængede vi perronen på Stenager trinbræt. Der var brug for en del fyld, da perronen skulle bygges langs bredden af søen nord for trinbrættet. Hedeland gav fyldmaterialet, der lå langs sporet ved det senere Flintebjerg trinbræt. To tipvognskolonner på hver fem-seks vogne kørte igennem en hel dag pendulkørsel mellem fyldbunker og Stenager.
M 12 og M 9 krydser på Brandhøj st. M 9 er med Lars Petersen i førerhuset på vej til Stenager, mens M 12 med tomme vogne skal til fyldbunkerne og hente et nyt læs.

Tipvognstog læsses med fyld. Bo Jørgensen ser til mens gravemaskinen arbejder.

onsdag den 21. september 2016

Jernbanesamlermarked i Valby kulturhus 2. oktober

Jernbanesamlermarked.
En lille reminder hvis I ikke ved hvad I skal lave den 2 okt. og vejret er trist, så kig ind og gå på skiltejagt mm.
Jernbanesamlermarked
søndag d. 2. oktober 2016 kl. 10.30 - 1500

Sporvejs og jernbane samlermarked i Valby Kulturhus.

Sporvejs og jernbanesamlermarked.

Så er der endnu engang det årlige jernbanesamlermarked i Valby medborgerhus. Det er jo en fast tradition at DJK - Hovedstadsområdet holder dette. Og lige som sidste år kommer der stadepladser med både spændende jernbane og sporvejseffekter. Skilte, sjældne bøger, billetter, uniformsgenstande, lamper, modeltog, fotos og meget meget mere. Der er allerede tilmeldt stadepladser med sporvejseffekter og jernbaneeffekter af høj kvalitet. Kig ud til en hyggelig dag, det er tilladt at medtage både kone og kæreste, og alle som har den mindste interesse i tog og sporvogne er selvfølgelig velkommen, uanset foreningstilhør.

Bemærk det ændrede åbningstidspunkt, der har været flere forespørgsler om dette, så nu prøver vi som forsøg at holde åben fra kl. 10.30 - 15.00.


Kulturhuset ligger 7 min. gang fra Valby station (S-tog samt regionaltog) på Toftegaards plads i Valby.
 Der kører flere buslinjer lige til døren bl.a. 4A.1A samt 8A
Valby kulturhus har en god café med god mad til moderate priser.

Med venlig hilsen
John Schøler Nielsen

mandag den 19. september 2016

Nyt fra maskinafdelingen #31-16 19/09:


Alle mand i gang med noget...


Onsdagsholdet havde fået hentet motorhus med dele fra vognhallen og monteret den store køler på M25. Så denne aften blev der tilsluttet rør, kabler og generator med mere. Det skrider planmæssigt rem. Jeg fik malet dynamo-inddækningen og gik i gang med at afrense motorhuset, så det også kan få en omgang maling. Hans brugte samme maledåse til at påføre sorte striber på M30. Peter og Bo fik opmålt en del til kedel-inddækningen på Vildmosen og bagefter om hulerne på tipvognshjulene holdt mål og stadig var symmetriske. De viste sig at holde en fin tolerance, så de nu blot venter på en ny aksel. Tidligere på aftenen havde vi båret et meget langt stykke akselstål ind under koldsaven og skåret et passende stykke, så det kan ikke vare længe før Peter har ”snittet” sådan en. Jeg havde denne aften også fornøjelsen at vise et par meget interesserede gæster rundt og mon ikke de en dag kommer og leger med hos os. Vi var 9 mand på Gården denne fine aften.Den gule Zebra får nye striber. I baggrunden den nymalede dynamo-inddækning.

Akselhullet bliver præcisionsmålt og overholer tolerancen fint.

Rørspaghetti for at tilslutte oliekøleren, som lige er monteret foran vandkøleren.

M25 motorhus får en lettere rustbehandling