Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 15. september 2012

Nyt fra Bafd 15-9-2012


Efterårsvejret viste sig fra sin gode side, da vi lørdag arbejdede på sporene foran vognhallen på Brandhøj. Hvis det fortsætter sådan, skal vi nok nå langt i løbet af de kommende par måneder. Lørdagens arbejde bestod i bygning af det sidste sporskifte foran vognhallen. Det er en omstændig proces, men vi fik tildannet de sidste par skinnestumper og fik bukket skinnerne i de rette kurver. Jørgen og Peter fik bygget videre på sporet bag om hallen

Til sidst fik vi løsnet en gammel trækbuk til sporskiftet. Den var rustet fast, men blev adskilt med varme og en kraftig indsats med en hammer.

Carsten kom forbi i M23 medbringende to af vores personvogne, som de næste par måneder skal opbevares i vognhallen indtil de igen skal bruges i juletrafikken. Ved denne lejlighed kom M23 atter til at køre i de samme sporskifter, som det i sin tid kørte på ved Rørdal cementfabrik - denne gang dog med en anden sporvidde.

Næste lørdag arbejder vi videre ved Brandhøj.

Steffen


Den afvigende gren i sporskiftet bukkes på plads med skinnebukkeren.

mandag den 10. september 2012

Nyt fra maskinafdelingen #33-12 10/09:- en stille aften for en hævet M15..
Jan og Per fik i onsdags efter planen løftet rammen på M15 og adskilt gear og drivaksel, så Simmeringene kunne udskiftes. De gamle ringe – og især den yderste – var blevet hård i gummiet. Den tætnede derfor ikke ret godt. De nye skulle efter planen monteres denne aften, men hyggeligt besøg af flere holdt dem i Damp á. Det herlige er, at dét bestemmer man jo selv J


Mogens og Carsten planlægger stativet til skydebroens dækplader
Udskæring af midterste dækplade
Mogens og Carsten fik udtænkt og opmålt udskæringerne til et stativ, der skal bære skydebroens dækplader.  Mads og Mogens fik derefter skåret alle vinkelstykkerne, der skal indgå i stativet. Den første; miderste af selve dækpladerne blev også opmålt og udskåret, hvorefter Carsten fik skåret alle udsnit.
 
Mads og Mogens skærer dele til stativer
 
 
 
 
 
 
Lars, Peter og jeg fik af genbrugsdele fremstillet en lav drejbar stol til brug for arbejde på fx gangtøj og andet lavt-liggende arbejde. Sandblæsning og maling af en spejlholder til gravemaskinen og maling på Mühlhäuser-byggepladen blev også nået. Hvad ellers blev nået, så jeg ikke – men 11 medlemmer blev set på Gården denne aften.


Lars og Carsten lyser op på værkstedet...


Dækplade tilpasset!


 En lav og solid værkstedsstol færdig!
Posted by Picasa

Artikel i Dagbladet 10. september


Posted by Picasa