Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 27. august 2022

Nyt fra Bafd 20 og 27/8-2022

 


Spejdernes Lejr var overstået i uge 31 og et par uger senere var stort set alle spor af lejren fjernet. Lørdag d. 20. august begyndte vi for alvor at fjerne de midlertidige overkørsler, der var placeret 4 forskellige steder på banen. I et dejligt sommervejr arbejde Steen, Klavs, Kenneth, Benjamin, Lars og Steffen med opgaven, og i løbet af dagen blev 3 overkørsler skruet fra hinanden og materialerne stakket på stedet eller læsset på den medbragte roevogn.Vores medbragte roevogn er allerede læsset godt op med 2x4"
reglar fra overkørslerne, og det var endda kun fra den første.

Når vognen er læsset, så kan der altid transporteres
noget på den medbragte skinnecykel.

Holdet er i gang med at adskille den anden overkørsel.


Den ene side er nu adskilt, og vi kæmper videre med den 
modsatte side.


I lørdags fortsattes arbejdet. Inden afgang fra Hedehusgaard blev der arbejdet med fremstilling af en hydraulisk spigeroptrækker, som vi håber kan lette arbejdet fremover i forbindelse med svelleudveksling. Desuden fik ved placeret de sidste bænke på perronen.
Da holdet bestående Peter, Søren, Claus, Lars, Benjamin, Steen og Steffen ankom til Brandhøj delte vi os i to. Et hold hentede materialer ind fra strækningen, mens et andet hold begyndte at indrette plads til alle materialerne i nordenden af vognhallen. I løbet af dagen fik vi herved struktureret vores tømmeroplag, og fik dermed også plads til en del af de mange reglar.

For ikke at spilde tiden, kørte 4 mand op på Hedehusgården og begyndte udgravning til spor 4, der er under renovering. Sideløbende blev der foretaget endnu et forsøg med ballastpløjning, og således fik vi lavet en indsats på mange fronter i løbet af dagen. 


Materialer fra den sydligste overkørsel er netop ankommet til
Brandhøj, hvor delene blev adskilt i løbet af dagen.

mandag den 22. august 2022

Nyt fra maskinafdelingen #30-22 22/08:

Det næste område foran værkstedsremisen ryddes for stumper, så der også kan blive lagt SF-sten der.

 Denne aften var der projektmøde i Mafd med et stort fremmøde. Status på de forskellige opgaver er god – det er fortsat primært C3 og C4, der arbejdes på, men M9 får drejet aksler og både M24 og M25 får opmærksomhed. Denne aften var det varmelegemet til forvarmeren, som blev skiftet. Der var mistanke om en kortslutning i enheden. Bjarne, Jan, Per, Kenneth og Carsten forsøgte at finde en årsag, men jeg fandt ikke ud af om fejlen blev fundet... Benjamin var allerede tidligere gået i gang med at genbruge træet fra de mange skilte til at bygge nye bladhylder til Damp A. Han kunne ikke bare se det savet op til optændingsbrænde. Men de korte stykker tog Brian sig af at skrue fra hinanden og lægge i brændeskuret – mens skruerne blev sorteret til genbrug. Til rammen på C3 skar Kjeld og Klavs tagpap ud i lange længder og monterede stykkerne med tjære efter at have dornet huller ud til boltene. Carsten monterede de længere bolte i taget. Niels fortsatte forberedelserne til endnu et stykke med SF-sten foran værkstedet. Sidste uge blev det store stykke  færdiglagt og det ser godt ud! Bagefter hjalp han mig med malerullen. Det næste pufferarrangement i den modsatte ende af C3 var færdigsamlet, så jeg fik delene grundet og fortsatte bagefter med første lag sort maling på de 8 færdigsamlede lejekasser, som Niels havde grundet sidst, samt første lag på 2. bogie til C3. John L. og Alexander fik boret huller i de mange låseskinner til lejekasserne. Jan og Bjarne nåede vist også at få fræset et par sideplader… Sommerferierne må være ved at være slut nu, for vi var da 14 mand på værkstederne denne fine sommeraften. /Leif

opbrud efter færdigt møde. Nu skal vi ud på værkstederneDer er liv i M25, men der skal fejlsøges på varmelegemet


Varmelegemet inspiceres og ohm-måles

Låseskinnerne får montagehuller

Det er en stor opgave at få findelt de mange skilte fra SL22

Mens der monteres tagpap med tjære på rammen af C3, udskiftes boltene i taget
 til rette længde
De otte lejekasser er ved at få første lag sort.