Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 4. september 2024

Klargøring af No 3 – ”Vildmosen”

 

Så kom dagen, hvor det sædvanlige oprigningshold bestående af Bo og Bruno, skulle have klargjort et damplokomotiv - ud over det der allerede kører i Hedeland. Nemlig No 3. I år var det en lidt særlig opgave, da der er udført et større vedligeholdesarbejde på No 3 - hvorfor test og afprøvning skal have stor opmærksomhed. Efteråret er også særligt på en anden måde for vores to damplokomotiver, idet der senere skal køres særtog med begge lokomotiver samtidigt og desuden afholder Industribaneklubben et internationalt feltbanetræf med besøg fra mange lande. Se mere på vores hjemmeside om IFT24.

De, der har lyst til en tur med vores lille hyggelige lokomotiv No 3, skal være velkomne på søndag, hvor vi sætter det i drift, så vi er klar til efterårets arrangementer.

Som sædvanligt var onsdagsholdet i aktivitet og det går stærkt fremad med udvidelsen af værkstedsremisen. Vi savner mere plads, men heldigvis er der lys forude!

Billeder og tekst 

Bruno Jensen

Lidt fotos fra dagen:






mandag den 2. september 2024

Nyt fra maskinafdelingen #33-24 02/09:

travl aktivitet foran værkstedet på en af de første, men sommervarme efterårsdage.

 Opgaven med reparation af et knækket fjederblad på M24 blev fortsat denne aften. Gert og Kenneth kravlede under lokomotivet og arbejdede på fejlsøgning af sandingsanlægget, nu der var bedre plads, fordi mange dele er taget ud for reparation. Der blev heldigvis fundet en samling, som kunne gøres mere tæt. Der blev også set på andre områder, så det er klart til montage af de reparerede dele. Andrew. Klavs og jeg afrensede de forskellige dele til bremsetræk og affjedring, nu vi har dem ude. Sidst på aftenen fik de en omgang Olsen-sort og er nu gode som nye.

Kjeld fik repareret en mindre skade på den nylagte overkørsel og et hold stod for lidt områdeforskønnelse. På tilbygningen fik Niels, Dølle og Johnny sat en del fundablokke under spærrammerne. Jan S, Bastian og jeg fik desuden udskiftet sommerbanner på vognhallen til efterårsudgaven. Det kan da være at gæsterne på de sidste par dage med sommertog har nydt turen så meget, at de gerne snart vil køre en tur igen… Der blev naturligvis også syslet med andre opgaver og jeg noterede 13 mand på Gården denne aften. Dejligt at være tilbage efter ferien /Leif   

Sommer til efterår... selvom der er to sommerkøredage tilbage.

En bunke historiske rester fra M24


Delene sandblæses og afrenses, mens der arbejdes under M24

En mindre reparation udføres straks

Der blandes mørtel, mens flere sten hentes