Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 2. august 2018

Torsdagsbilledet #171 - Kultur på Skinner den 29. juli 2018

Tipvognene afhentes på Brandhøj St. Her passerer morgenens første "damp"tog

Torsdagsbilledet #171 er ganske nyt. Det er fra vores indlæg til arrangementet Kultur på Skinner, der blev festligholdt ved at vi først afholdt en grundig rundvisning for de deltagere, der havde købt billet til alle de baner øst for storebælt - som deltog i dette arrangement (se pamfletten her >) Siden kørte vi to tipvognstog ud til Rubjerg hvor vi mødtes med plantogene undervejs. Så kunne passagererne se, hvordan et tog til en lergrav eller grusbane kunne have taget sig ud engang. Toget med de fire tipvogne blev kørt af M3 og Carsten - der havde brugt  aftenen før til at få klargjort lokomotivet, hvilket nødvendiggjorde at han fik adskilt og renset brændstofpumpen. Den havde fået samlet en del møg til sig... Jeg havde fornøjelsen at stå bag på tipvognene som togfører og havde en fin udsigt til Bordeerland, der var ved at nedlægge deres ugelange lejr. De Borderlings, der gerne ville tidligt hjem, kunne indløse billet til plantogene.


Turen går gennem den grønne skov

Dette kunne godt have været et grus-tog på vej til en udgravning efter et par læs mere...

Krydsning på den denne dag  travle Rubjerg St. hvor Borderlings venter på toget til Hedehusgård St.

Tipvognstog afventer krydsning med plantoget på Sølund St.

Vi overvejede om man kunne anvende toget til bagagetransporten :-)

mandag den 30. juli 2018

Nyt fra maskinafdelingen #30-18 30/7:

Gode historier om Borderland-festivalstog og opmåling af bænk-lister :-)
Det er for varmt at arbejde for tiden... Selv ved aftenstid er det hedt... Så vi indtog bænken og fik en kop kaffe. Dog fik Martin og Erik målt op til materialer til nye bænklister, men kunne ikke arbejde i snedkerværkstedet, da rideforeningens byggeprojekt ved en fejl har fået afbrudt for strømmen dertil.
Jeg fik svinget pensel og rulle og derved færdiggjort arbejdet med at grunde inde i førerhuset på Superfos-lokomotivet. Undervejs havde jeg rundvisning af en far og søn, som stillede mange fine spørgsmål :-) Fik Lars også klargjort fingerklipperen til aktion?
9 mand til kaffe på Gården denne aften, hvor vi fik snakket rigtig meget om vores særtog til Borderland-festivalen. Jeg håber at få tid at skrive en lille historie om en fantastisk sjov uge!
En varm hilsen fra Leif

Ghost train? Nej, bare grundmalet førerhus