Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 2. august 2014

Nyt fra Bafd 2-8-2014

Sommerferien er ved at være overstået for de fleste, og der var igen aktivitet i Baneafdelingen om lørdagen. Claus, Peter og jeg tankede godt med vand til at klare de høje varmegrader og kørte ud ad banen for at løse dagens opgaver. Alle perroner blev slået efterhånden som vi nåede frem til dem, og første længere stop gjorde vi på den lave oplagsplads ved Brandhøj. Her blev der læsset kilometer sten til den yderste del af banen og disse blev efterfølgende nedgravet ved km 4,0 - 4,5 og 5,0.

Der blev også tid til en del andre småopgaver så som optrækning af sandtorn i sporet, smøring af sporskifter på Fem Ege og lidt beskæring, hvor det var tiltrængt. Lergraven trb. er blevet ryddet inklusiv stien ned til bålpladsen, så det er klar til årets grillaften om 14 dage.
Ved 16-tiden var vi tilbage på Hedehusgården med en havetraktor med knækket kilerem. En ny blev fundet fra lageret og monteret. Samtidig fik vi svejst udstødningen, så motorlyden er knapt så markant. Havetraktoren blev derefter afprøvet ved vognhallen, så nu er der igen pænt og nyslået overalt.

Claus er dagens fotograf.

Steffen

En kilometersten graves ned ved km 4.0. Temperaturen er 25 grader, men en frisk vind gør det faktisk ret behageligt.

Vi havde ikke km 4.0 på lager, så km 4.9
 omnummeres til formålet.

Undervejs kunne vi se på formationsflyvning fra Tune Lufthavn
 
Km 5.0 er placeret og der pakkes sammen


Havetraktoren i en mere lyddæmpet udgave arbejder sig gennem arealerne ved Hedehusgården.

søndag den 27. juli 2014

Jubilæum hos Brandhøjbanen

Vores nabobane i Hedeland, Brandhøjbanen, havde inviteret til fejring af deres 30 års jubilæum. Lørdag 26. juli var der mulighed for venskabsklubber og forretningsforbindelser at ønske Brandhøjbanen tillykke med jubilæet. Som gave havde vi aftalt med Brandhøjbanen, at HVB kørte pendultrafik mellem Hedehusgård og Stenager. En pæn del af jubilæumsgæsterne benyttede sig af muligheden til at få en tur på vores bane.


Smukt vejr og blomstrende Ivigtut-tipvogn.
D 13 fik lejlighed til at køre et par prøveture, inden M 24 overtog trafikken med en kort togstamme. Udover pendulkørsel mellem Hedehusgård st. og Stenager, kørte M 24 også et hold særligt interesserede jubilæumsgæster til et besøg i opbevaringshallen på Brandhøj st. Udover Brandhøjbanemedlemmer og deres gæster, benyttede også HVB-aktive muligheden for en tur til Brandhøjbanen. Noget der alt for sjældent er tid til, når vi selv kører tog om søndagen.

D 13 er ankommet til Stenager trb. og passagererne er nok allerede steget på et af Brandhøjbanens små tog.


Formanden for Brandhøjbanen har holdt en kort tale og der er sagt skål. Nu småsnakkes der i solskinnet.
Jubilæumstalen indeholdt bl.a. en understregning af, at Brandhøjbanen bogstaveligt talt var startet på 'bar mark' i Hedeland. De små tog holdt første gang deres indtog i Hedeland i 1983 på en midlertidig udlagt bane på marken vest for Hedehusgård st - det areal, der nu er rideforeningens fold. Året efter begyndte opbygningen af en bane på det nuværende areal vest for Brandhøj.


Der var tryk på kedlerne og vind i flagene på Brandhøjbanen
M 24 kørte også et par ture.

Der var rig lejlighed til at køre på Brandhøjbanen. Her mødes to tog under den skyggefulde bevoksning, der i dag findes langs strækningerne.

Modeldampklubben optræder med flytbar bane og modeldamplokomotiv ved Hedehusgård st. 1983.

De første tracearbejder på Brandhøjbanen 1984. Billedet er taget mod syd. Stenager trb. ligger i dag ude af syne til venstre.
Per og Peter rangerer på plads efter en hyggelig dag.