Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

fredag den 10. december 2010

Piiiiiiiiiiift!

Her i den travle juletogs-tid, hvor det for nogle veteranbaner kan være et stigende problem med de store mængder sne, der kommer til landet. bliver der gjort stort arbejdet i at holde sporet frit og driften igang.

Hos vores venner i Sverige v. Östra Södermanlands Järnväg blev strækningejn ikke kun spæret af sne, men også af et Bæver-arbejde. se selv linket sne og bævere

Jeg håber ikke at de dansk-boende Bævere kommer på samme tanker.

vh. Rasmus Brandt Jensen.

torsdag den 9. december 2010

Frivillige til Snerydningstog lørdag 11/12 kl. 8:00

Hej Alle

Banechefen mener det vil være en god ide, at vi lørdag morgen lige sikrer et lille snerydningshold til at gennemgå banen inden opstart på juletog. Primært til at feje sporskifter og varme tungepartierne fri for is og sne.
Interesserede kan møde frem på Hedehusgården, hvor vi forventer at afgå med et arbejdstog kl. 08.00.
Vh Finn

mandag den 6. december 2010

Nyt fra maskinafdelingen #48-10 06/12:Denne aftens vigtigste gøremål bestod i opgaver i forbindelse med årets juletog. Vores nytagdækkede vogn C210 var desværre kommet ud i vognhallen forkert vendt! Det betød, at sikkerhedskæden ikke kunne samles og vi måtte efterlade vognen hjemme, da drejeskiven var helt fyldt af sne. Denne aftens opgave bestod derfor i at rydde dækket og befri skivens køreskinne for snemasserne. Efter rydningen og en
vellykket testrunde hentede vi med M24 dampstammen til værkstedet og håndskubbede C411 til drejeskiven. Således vogn vendt og stammen klar, havde vi fået udvidet kapaciteten til en travl lørdag.

Da7 blev klargjort Da7 med brænde, der blev fyldt kulspande med frossen kul og taget dem indendørs til optøning, samt rist og smøregrav tømt.
Så fik vi også tid til at arbejde lidt på D13, hvor reparationen af
viskermotorer stod for tur. Deuden blev batterikassen monteret og flexslange til luftfiteret sat på.Vi havde da også besøg af vores tilsynsførende og trafkchefen, der var der for at gennemgå reglementetsprøven for et medlem. Dette kom til at foregå i praktik med mørkerangering... Således endte vi med at 8 medlemmer havde været på Gården denne aften.