Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 7. januar 2013

Nyt fra maskinafdelingen #01-13 07/01:


På årets første mandag i Mafd fik vi ordnet lidt praktiske sager; Mads og jeg fik rengjort rensekarret for slam og & sager og udskiftet med 40 liter frisk rensevæske. Carsten fik repareret den røde pallestablers knækkede håndtag; det røg i farten da pufferen skulle af M23 i forbindelse med skift til sneplov under juletrafikken. Martin og jeg fik sikret kablet til lampen på den store drejebænk i værkstedet med armeret stålslange. Sidst røg sikringen, da en spån gik igennem ledningen… Mads fik sammen med Lars monteret et orienteringsspejl på gravemaskinen, mens Martin og jeg fik fjernet rust på sneploven, så den kan få en omgang Olsen-sort næste gang. Der var skam flere fremmødte, men de holdt nytårskur i Damp a´, så vi var 9 fremmødte denne aften…

 
Der blev ikke taget fotos, da værkstedet var indhyllet i ruststøv – men nyd i stedet disse nyudgivne fotos fra Assens roebane som Lars har set på Jernbanen.dk 

Som Lars skriver: Nyd lige disse Borsig'ske vidunder-perler mm, og - især omgivelserne* hvori disse er optaget! Emoji
 
*( => Imens, vil jeg gå ud og skrue hyper-energisk videre, på "tidsmaskinen". / Hvis I ikke hører 1 lyd overhovedet, skyldes det naturligvis - at målet med realisering af maskinen ér lykkedesEmoji)

VH
Lars

søndag den 6. januar 2013

Nyt fra Bafd 5-1-2013

I går fik et talstærkt hold arbejdet videre i vognhallen på Brandhøj. Arbejdsopgaven bestod i ilægning af skydebroen. Først byggede vi en 6m sporsektion i skydebrograven med den usædvanlige sporvidde 1545 mm. Herefter hejste vi skydebroen på plads med Salta gravemaskinen, men måtte konstatere at skinnerne på selve skydebroen ramte betonkanten og at det som forventet var særdeles snært med pladsen. Sporet i skydebrograven blev hævet til færdig højde og endnu engang blev skydebroen bakset på plads. Denne gang var det så bundrammen i skydebroen som stødte mod køreskinnerne. Der skal derfor lægges noget fladstål på disse, hvilket vi grundet mangel på egnede materialer må udskyde til næste lørdag.

Resten af dagen gik herefter med bygning af den resterende del af sporet i skydebro graven samt forlængelse af et af de øvrige halspor.

Claus og Kenneth har leveret billeder af dagens arbejde.

Steffen

Udlægning af skinner i skydebrograven

Montage af sveller

Indhejsning af skydebro

Skydebroen kan (næsten) være der

Aktivmøder i Bane og Bygningsafdelingen

Kære alle
Der afholdes aktivmøder i Baneafdelingen og Bygningsafdelingen lørdag d.19. januar 2013 på Hedehusgården.
Baneafdelingen kl.12.00
Bygningsafdelingen kl 13.00

På møderne skal forslaget til arbejdsprogrammet for 2013 og årene fremover aftales. Selve arbejdsprogrammet vedtages endeligt på generalforsamlingen i marts.

Vel mødt
Steffen