Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 27. februar 2020

Torsdagsbilledet #217

Vi springer fra sommer 1983 til forår 1986. Behovet for bedre sporforbindelser til den store remise på Hedehusgård, har sat fart i byggeriet af skiftet mellem remisen og drejeskiven.
Der er mange aktive på billedet. Forrest i midten ses Finn Sørensen flankeret af Bo Jørgensen til venstre og Carsten Hansen til højre. Bag dem ses Steffen Lyngesen foroverbøjet og Søren Hein og Claus Nielsen i opretstående position. Foto: Nils Bloch, 1986.
Et billede af situationen ovenfor har faktisk været bragt som torsdagsbillede #55 tilbage i 2016. På det billede ses fotografen Nils Bloch - måske et minut efter at have taget billedet ovenfor?

mandag den 24. februar 2020

Nyt fra maskinafdelingen #09-20 24/2:


Der afrenses, grundes og males. Der monteres hjulsæt og der bores store huller. Gang i værkstedet!I lørdags kom forreste hjulpar tilbage på rette plads og denne aften kom bagerste par også på plads igen; Carsten, Kjeld og Steen fik trukket det tunge hjulsæt ind og hejst op under Superfos-lokomotivet. Dernæst skulle den tunge centerfjeder bakses på plads – uden meget ledigt arbejdsrum – men det gik flot. Samtidig gik jeg rundt med pensel og rulle for at male dækket anden omgang med rød, men vi klarede dansen fint. Jan og Hans afrensede og grundede utallige dele og jeg gav de dele, som Jan havde renset og grundet i onsdags rød og sort. Blandt de store dele var bagerste puffer, der fik sort. Peter arbejdede videre med at skifte filtsmørepuder på Da7, hvor den trængte. Mogens og Carsten har konstrueret og tegnet en transporttrolje til værkstedsbrug, så Mogens og Lars O. gik i gang med at save og bore delene ud til hjulophæng til to troljer. Det kan blive et nyttigt transportværktøj, når de er færdige. Snedkerværkstedet var også bemandet, men jeg nåede ikke forbi denne aften. Jeg talte 12 mand på værkstederne denne aften – og Steen havde hjemmebag med!

Det er den store boremaskine, der er i brug!

Puffer undervejs i sortning...

Lejekasserne monteres på bagerste hjulpar


Så er det ved at blive hejst på plads i rammen - med elektrisk talje

- på modsat side er det kæden til håndtaljen, der skal rykkes i
Der monteres nye filtklodser til Da7


De mange spåner skal i spanden og de færdige dele ligger på sækkevognen

Superfos - nu med hjul og nygrundet trin.