Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 17. maj 2023

Gamle sveller fjernet

Tirsdag morgen var der aktivitet fra morgenstunden ved den lave oplagsplads nær Brandhøj Station. Et hold fra nedbrydningsvirksomheden Tscherning, med hjælp og vejledning fra HVB, rykkede ind på oplagspladsen og fjernede i løbet af dagen alle gamle træsveller fra pladsen. 3 høje containere og en lav container med gamle sveller blev kørt væk til godkendt modtager, men så var pladsen også tom.

Holdet fra Tscherning er ankommet til oplagspladsens indkørsel. Dagen indsats planlægges. Foto: Steen Larsen.

Tscherning, der som vi selv har til huse i Hedehusene, udførte endda en del af ydelsen vederlagsfrit, så vi har i høj grad været heldige. Vi skylder naturligvis Tscherning en stor tak og vi må se, om ikke vi på et tidspunkt kan tilbyde lidt som gengæld for hjælpen.

Hovedparten af de kasserede sveller lå i stakke og kunne nås relativt let. Foto: Steen Larsen.

"De sidste rester skal vi også have med". Der blev ryddet godt op - også i pladsens mere utilgængelige hjørner. Foto: Steen Larsen.

Med en gravemaskine nummeret større end vores egen og en god grab til formålet, gik arbejdet som en leg. Det hjælper naturligvis også, når maskinføreren er professionel! Foto: Steen Larsen. 

Selvom Tscherning udførte den hårde del af arbejdet har vi selv håndteret kontakt og planlægning med Tscherning, forudgående rydning på oplagspladsen, samt koordineret åbning af porte og i forvejen adviseret brugere af Hedeland om færdsel med tunge maskiner. 

Efter fjernelsen af de gamle sveller udestår der nu en del sortering af vores oplagrede materiel og materialer, inden pladsen er ryddet. Fremover vil vi alene have oplagsplads på arealet omkring opbevaringshallen på Brandhøj Station. Den lave oplagsplads er med årene blevet for fugtig. 

I den lave oplagsplads' første tid er Steffen og Carsten ved at placere skydebroen fra Superfos i Nørre Sundby på et par gamle sveller. Skydebroen er i dag i placeret i opbevaringshallen på Brandhøj, hvor den sikrer adgang til en række opstillingsspor.


mandag den 15. maj 2023

Nyt fra maskinafdelingen #20-23 15/5:

Så skal de snart ud i driften! Den sidste omgang maling snart påført. C3 mangler dog et lag undertagsmaling efter brædderne er blevet fuget lidt grundigere.

 M25 er ud i vognhallen igen med godkendte tryklufttanke og driftsklar som reservemaskine. Det har Onsdagsholdet klaret! Begge vogne står igen i værkstedsremisen, så vi kan få malet det allersidste. Jeg kom lidt tidligt og fik afrenset alle stolper og givet C4 det sidste lag hvid. Så mødtes vi alle til projektgennemgang og status er fortsat god. Når de to vogne er prøvekørt og bragt ud i vognhallen, så kommer C411 og B3 ind i værkstedet, så vi kan få dem restaureret.

Efter mødet, så fortsatte Klavs og jeg med maleopgaverne. Klavs fik sat alle lejekasserne op, så de kunne få den sidste runde sort på bagsiderne. Jan D. fik skilt et stak gamle paller og en flok hentede Storebæltsvogn 70-16 Det er en fladvogn med trædæk, der skal omspores fra 900 mm til 700 mm ved at forsyne den med de deplorider, der er ved at blive ombygget. Rammen er markeret med streger, hvor der skal fjernes dele og plader i forbindelse med ombygningen. Carsten fik osse fikset vinkelsliberen. Otto forberedte afdrejningen af de sidste aksler til minideploriderne, så de kan passe i konstruktionen. Det var, hvad jeg fik noteret. Vi var 9 mand på Gården – ferietiden er ved at indfinde sig… /Leif


Solskin - og så pludselig skift til tordendrøn og store hagl...

Deploridernes aksler skal lige afkortes nok et nøk.

Et par gamle paller omdannes til optændingsbrænde

Lejekasserne får sidste runde sort på bagsiden.
Resten smøres først på, når de sidder på hjulsættene.

Et hold retur med 70-16, Storebæltsvogn no. 2

Løsdele fjernes, så den kan blive ombygget til 700 mm.


søndag den 14. maj 2023

Sommerens første plantog – og Troldetur 14. maj 23

Morgenens første damptog retur. De fleste gæster blev ud i Hedeland Naturpark. Måske på troldejagt?

 Længe har vi set frem til denne dag! Årets første sommertog og så får vi en dag med det lækreste solskinsvejr, 21 grader og næsten ingen vind 😊

John fik lov at tage et foto:
"Årets første rejsende køber billetter" 

Dagens to første tog startede lidt stille, men allerede på de næste afgange blev alle kupeer fyldt med både dem, der prøvede turen for første gang og alle de, der lige som de aktive bare har glædet sig til at komme ud med toget igen. Så jeg hilste på mange kendte ansigter gennem den hyggelige dag. Et nyt indslag på vores herlige tur ud i Hedelands Naturpark er trolde! Det er ganske vist, at Thomas Damsbo og hans troldefolk har bygget to flotte trolde nogen hemmelige steder ude i området – og det viste sig på denne dag ved at der pludselig stod folk på ved Flintebjerg trinbræt. Det sker normalt kun sjældent – men i dag stoppede vi nærmest på hver tur. Jeg spurgte flere om de havde været på troldejagt og det havde de! Og fundet begge trolde. Den nemme at finde er Glade Anders, mens Månemor kræver at man følger et spor af fuglekasser. Dem lavede spejderne sidste år på Spejdernes Lejr og de er nu hængt op som en ledetråd gennem skoven. Men mere ville ingen fortælle! Det skal jo være en udfordring og stederne er en hemmelighed! Sjovt er det i hvert fald, at vi nu kan kalde os et troldetog…

Efter vi havde kørt de sidste tog i remise, så fejrede vi at trafikchefen nu har været medlem i 30 år. Tillykke og tak for stor indsats! 

Bagefter tog jeg på troldejagt. De er godt skjult og jeg har rifter på benene – men det er hele turen værd. De dukker pludselig op foran en og er bare så fine. Sjov og spænding for både børn og voksne. Togfotos fra dagen har Charlotte og jeg taget Troldene har jeg knipset… /Leif

Mange nysgerrige tilskuere kigger på lokomotivet

Der blev solgt mange billetter ombord

Endnu en flok ser på det fine lokomotiv


Motortoget med M24 er klar til afgang i det fine solskinsvejr


Troldejagt: Som togfører havde jeg dagen igennem talt med de mange, der havde været ude og finde de to flotte trolde og kunne efterhånden godt regne ud omtrent hvor de befandt sig. Så på med et par løbesko og ved at følge de gode råd og sporene, så fik jeg også set dem. Men så giver jeg heller ikke mere hjælp end det der er herunder!
Et stille trinbræt - tidligere på dagen var der travlt! 
Trolden Glade Anders gemmer sig godt!
- men jeg fandt ham!
og fulgte så sporet hen til Månemor.
Det er en kuperet tur. Uegnet for barnevogne og dårligt gående!

og til sidst dukkede hun op midt i det hele.
Herlig oplevelse! 


Se reportagen i SN her: Verdensomspændende skattejagt i gang i Danmark – nu har 6-årig løst gåden - TV 2

 /Leif