Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

fredag den 30. oktober 2020

Nye sveller leveret

Efter at have opbrugt stort set alle tilbageværende sveller i lørdags, ventede vi med længsel på besked fra leverandøren om, hvornår vores leverance af nye sveller ville ankomme. Beskeden kom aldrig, men det gjorde svellerne! Helt uden varsel skulle vi nu håndtere en lastvogn fuld af sveller. Det lykkedes ved godt samarbejde med den lidt pinligt berørte leverandør, en banechef med mange års erfaring med logistikstyring via telefon og Steen, der med stor energi og fleksibilitet trådte til med kort varsel.

Hovedparten af svellerne er læsset på deplorider og klar til transport til sidespor rundt om på banen, mens et par bundter endnu venter på et sæt ledige deplorider. En fjollet historie, der alligevel endte godt.

Svellerne er læsset af lastbilen, der transporterede dem til Hedehusene fra Sverige. De fylder godt i landskabet! Foto: Steen Larsen.

En lastvognskran er ankommet og nu læsses svellerne på deplorider. Foto: Steen Larsen.

Så er der læsset! Både kranfører og HVB kan være tilfredse. Læsningen tog en time. Foto: Steen Larsen.


søndag den 25. oktober 2020

Søndagshygge på DKJB-25. oktober 2020

Toget godt på vej med alle mand om bord

 Dagen før Danmark igen måtte lukke ned pga. COVID-19 og regeringen genindførte et forsamlingsforbud på 10, så nåede vi lige at få denne hyggelige søndag med. Det ender vel nok med at være det nærmeste vi kommer en julefrokost i år. 18 mand, værten inclusive, mødtes kl. 13 denne søndag. Som før, når vi har været på besøg ved DKJB, så skal modelbaneanlægget tages i betragtning og selv hvis man har været på besøg før, som finder man stadig masser af sjove detaljer. Det kan være munke i vinmarker, en trolje med Formanden, en af gadens løse fugle eller at møllens vinger drejer, når toget passerer. Efterfølgende kommer turen med banen. Denne dag stod toget klar til at blive trukket i samme retning som ved sidste besøg. Så da der blev fløjtet afgang, gik turen mod No where. Vel ankommet til stationen, så skifter navnet til Now here og det må fejres med en lille skarp. Bagefter må toget rykke baglæns indtil sporskiftet mod skoven nås. Der er ikke megen plads – men nok og så går turen pludselig ad en strækning, jeg ikke har befaret før – ud langs markerne – ad den sporlagte streg. Så er der fotostop ved ruinen og møllen. Der åbnes for sluserne og møllen drejer rundt. Heldigvis venter himlens sluser med at åbne sig til vi har kørt den sidste strækning forbi påfuglene og trygt standser ved Saloonen. Her serveres fabelagtig mad og bordplanen er etableret med god luft mellem pladserne. Således er vi godt mætte efterhånden som fadene tømmes og vi endnu en gang kan takke initiativtagerne for god mad og fornemt værtskab. /Leif


På  trinbrættet Now here bydes på en lille skarp

Fotostop ved ruin og mølleToget ankommet til Saloonen

Flot dækket op og med god plads er vi klar til spisning

Der sluttes af med en pragtfuld æbletrifli. Herlig dag!