Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 30. november 2022

Klargøring af damplokomotivet til juletoget 30. november 22

 

Bruno ses her ombord på Da7 i sommerklæder. Nu er lokomotivet klar til at trække juletoget

Julekørslen nærmer sig og Bo og Bruno var mødt tidligt ind for at oprigge Da7, der skal være en af arbejdshestene i juletrafikken. Heldigvis kunne vi gøre det indendørs i værkstedet hvor røgen fra fyret kunne ledes ud i den fri natur.

 Inden vi tændte op havde vi fyldt knapt 1.000 liter vand på kedlen og senere fyldte vi yderligere ca. 500 liter i vandkasserne, så det er godt vi har et effektivt vandbehandlingsanlæg så vores kedel ikke kalker til. Opsmørringen gik fint og da kedeltrykket steg  blev alle propperne i kedel og fyrkasse checket for lækager. Alt var fint, så nu er vi klart til at køre med de forhåbentlig mange julegæster.

 Vi kører førstkommende weekend 3. og 4. december og de 2 efterfølgende weekends.

 Reportage Bruno Jensen

Damp er stærkt og det er vores dampchef Bo også. Foto: BGJ

 Under oprigningen af Da7, der ses til venstre, gav Bo , Per  og Jørgen en hånd på C4 vognen, med ekstra kraft fra noget af det stærkere værktøj.

 C4 forventes færdig så den kan komme i drift til sommeren 2023.

 

mandag den 28. november 2022

Nyt fra maskinafdelingen #42-22 28/11:

Er det en julestjerne? - Nej, det er Lars, der svejser bogier

 

Under kaffen kunne vi vende emnet ”julefrokost” med dem, der ikke havde haft mulighed for at deltage og vi syntes vist alle, at det havde været en hyggelig aften på ”Haandværkeren” i Roskilde. Men så måtte vi da også ud på værkstederne; Otto og Fritz fortsatte arbejdet på hhv. en lille og en stor aksel. Den lille bliver nok først klar… men den store til M9 begynder absolut at tage form! Lars O. er blevet klar med fjeder/vippebeslagene til bogierne, så de hang grundet og klar til at blive malet første runde sort – såvel som fjedrene, der fik med Olsen-sort. De to næste beslag, der skulle udskiftes blev derfor svejset i bogierammen ”3” og slebet af. På C3 lå Jan på gulvet og monterede trinbrædder, men ellers er det snart kun bogierne, der mangler. C3 når nok ikke at blive klar til første juletog – men måske det sidste?

På C4 fik Bjarne og Per boret huller til sidebeklædningen og tilpasset dem. Rasmus hjalp med at bære pladerne, som Jan derefter fik grundet med GORI22. Lars L og Alexander fik en fin gennemgang om vores enheder. Jeg fik også fordelt tjenestekøreplaner rundt i materiellet, så vi er klar til lørdagens juletog. 12 mand på værkstederne denne aften /Leif

Status over delene til minideploriderne

Der skal bores mange huller til sidepladerne på C4

Det er ikke en glemt deltager fra julefrokosten
- det er blot Jan, der monterer trinbrædder på C3

Akslen til M9 tager form - en del ventetid, hvor man kan stå med hænderne i lommen, mens drejebænken høvler spånner...Sidepladerne til C4 tilpasses og mærkes op - klar til slibning og maling.

Grunding af kanter. I forgrunden de malede beslag til bogierne.


søndag den 27. november 2022

Nyt fra Bafd 26-11-2022

Dagen efter julefrokosten var Alexander, Steen, Peter, Claus B og Steffen mødet frem. Da det er sidste weekend, hvor vi kunne disponere over liften, benyttede vi chancen til at få afsluttet et gammelt projekt med at hænge lamper op over de vestlige spor. Claus var i kurven, men Peter og Steffen gjorde klar på jorden. I alt 6 lamper blev hængt op, og desuden fik vi afvasket og skiftet lyskilder i de fleste af de øvrige lamper i hallen.

Udendørs fik Steen og Alexander hængt vores lyskæde, der normalt var placeret på perronen mellem spor 2 og 3, op under halvtaget ved perronen. Således er vi ved at være klar til næste uges julekørsel.

Steffen
Så er de sidste lamper ved at være hængt op. Selve taget på hallen er nu færdigt, men vi
afventer leverance af tagrytteren, der skal monteres i åbningen ved kippen.