Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

fredag den 27. september 2019

Hedelands Veteranbane blev tildelt Foreningsprisen på Frivillig Fredag i Høje Taastrup Kommune


Høje-Taastrup Kommune siger hvert år TAK til de mange frivillige i kommunen ved et stort show i efteråret på Taastrup Teater & Musikhus. Foreningsprisfesten ligger på Frivillig Fredag d. 27. september, ét landsdækkende arrangement, der har til hovedformål at markere og anerkende landets mange frivillige.FORENINGSPRISEN PÅ FRIVILLIG FREDAG
Hvert år uddeler Høje-Taastrup Kommune Foreningsprisen. Dette sker i samarbejde med Danske Bank, der sponsorerer 25.000,-, 10.000 kr,- og 5000 ,- til den/de foreninger der har gjort en ekstraordinær indsats for dets medlemmer eller lokalområdet.
Udover årets Foreningspris uddeler Høje-Taastrup Kommune i samarbejde med Folkeoplysningsudvalget Unglederprisen til et ungt menneske under 25 år, som yder en stor indsats i foreningen.
Der vil blive uddelt i alt tre priser; Foreningsprisen, Hædersprisen og Unglederprisen, samt være underholdning fra Stand Upper Mads De Krak og sangerinde Emmelie De Forrest.

Frivillig Fredag starter aftenen med et spændende oplæg v. jægersoldat, eventyrer og foredragsholder Erik B. Jørgensen, samt mulighed for netværk.

I år var Hedelands Veteranbane blandt de fem nominerede, så 10 medlemmer af IBK var mødt frem til det fine arrangement ”Frivillig Fredag” i musikhuset. Alle pladser var udsolgt og startede med et meget motiverende foredrag af eventyreren Erik B. Jørgensen. Vores – og mange andre foreninger - kunne helt sikkert lære noget af hans kloge ord…

Efter en pause blev vi ledt ind i salen og det næste eventyr kunne begynde! Vi blev fortalt en fin historie om alle de drabelige drager, som vi frivillige skal kæmpe mod. Men eventyret sluttede lykkeligt med at Danske Bank gerne ville donere penge til at værdsætte den store indsats alle frivillige i Høje Taastrup Kommune bruger på arbejdet i de mange foreninger. At fortælleren var selveste Borgmesteren havde vi nærmest ikke fantasi til at forestille os, men Michael Ziegler smed kostumet og holdt en fin tale til alle. Herefter underholdt Stand-Upperen Mads De Krak for et publikum noget udenfor hans normale målgruppe. Det var nu fint nok 😊 Dernæst blev Ungdomslederprisen uddelt og så kom sangerinden Emmelie de Forest på scenen og gav tre fine numre, iført bare tæer og to musikere. Så var det blevet tid til den store prisuddeling og alle de nominerede foreninger blev præsenteret i en flot video. Specielt lagde man mærke til den flotte video af vores bane, taget med drone. Håber vi kan få lov at få den… Og så blev priserne uddelt. Da 3. og 2. pris var uddelt, så havde vores række tilbageholdt åndedræt… Og sørme om vores store arbejde med banen og materiellet ikke blev anerkendt med 1. prisen på 25.000 flotte kroner!
Det føles nu godt at få et sådant skulderklap – så tak for det! Prisen blev efterfølgende fejret med pindemadder og godt øl! Tak for prisen 

Læs om arrangementet i SN:

Se også video og ny artikel på SN her:
https://sn.dk/Taastrup/Se-billeder-og-video-De-sejeste-ildsjaele-blev-haedret/artikel/875031
Der bliver læst eventyr om drager, frivillige og penge...

Fortælleren viser sig at være borgmesteren i egen høje person

Mads De Krak optræder

Ungdomsprisen uddeles og -

Mathias vinder for en glødende ihærdighed

sangerinden Emmelie De Forrest - kendt fra Melodigranprix - giver tre fine numre

Så bliver de nominerede præsenteret i fine, små film!
- og her fejrer de glade repræsentanter for klubben så prisen og den store check med et par kolde øller :-)

mandag den 23. september 2019

Nyt fra maskinafdelingen #33-19 23/09:


Den fine, røde vogn fra Aalholm skulle forestille at være en af de første vogne, der kørte med Odin til Roskilde

I lørdags fik Carsten og Kjeld hentet Aalholmvognen på Brandhøj og forsigtigt bugseret den til Gården. Den kan desværre ikke bringes i brugbar stand, så den skal ophugges. Der kan dog indvindes en masse anvendelige dele, og forhåbentlig kan de fine bænke genbruges en dag. 
På C523 arbejdede Erik og Martin forsat med den sidste finish; der indsættes hjørnestolper af træ i vinklerne for at give et mere fyldigt udseende og bedre greb for togføreren. Desuden skal det kringles, hvordan bænkene kan afsluttes pænest foroven. 
Der blev arbejdet på elværket og Carsten skar jern ud til en batterihylde dertil, men ellers var vi flere der efter en lang pause igen tog fat på at afrense og klargøre dele til Superfos-lokomotivet. Vi regner med at det skal overtage pladsen fra C523, når den er klarmeldt. Så kan alle delene blive monteret igen og gangtøjet blive renoveret. Det var hvad jeg fik noteret med næsen ned i sandblæseren… Vi var 10 mand på Gården, så ferietiden er ved at være helt slut.

Montage af stolper på C523

Placering af El-tavle til montage på el-værket drøftes

Afrensning af rør til SuperfosMange snart klargjorte dele


søndag den 22. september 2019

Nyt fra Bafd 21-09-2019

Lørdag formiddag fik vi hurtigt rangeret op og kom afsted mod Brandhøj med banetoget. På Brandhøj blev Knapstrup lokomotivet startet op, koblet til kompressorvognen, og således kørte vi med to tog ud til arbejdsstedet ved Lergraven umiddelbart syd for Rubjerg st. Dagens arbejdshold bestod af Kenneth, Peter, Lars, mig selv, samt vores nye medlem Steen, der skulle prøve kræfter med Baneafdelings arbejdsopgaver.

Vi fik hurtigt gang i svelleudvekslingen, og selvom pladsen var lidt trang, og et par kraftige rødder generede lidt, så fik vi alligevel udvekslet 78 stk. sveller i det dejlige sensommer vejr.

Næste lørdag fortsætter vi samme sted med svelleudveksling.

Steffen
Gravemaskinen er læsset af og kan netop komme forbi perronen
på vej til arbejdsstedet ved Lergraven. Denne strækning er vores
eneste rigtige skovstrækning, hvor træerne lukker sig henover sporet.

Steen og Kenneth er i gang med at trække de første spigre op.
I baggrunden holder Knapstrup-loket med kompressoren.

Normalt holder vi ved siden af sporet og trækker svellerne ud,
men her er pladsen begrænset, så en anden metode må tages i brug.

Den gamle svelle trækkes ud, mens Kenneth monterer spormål

Den nye svelle skubbes ind på plads

Måske en ny OL disciplin? Synkron spigreoptræk 

Vi kan også tilbyde individuel transport.