Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 6. juli 2019

Nyt fra Bafd. 06-07-2019

I blæsevejr, byger og pletvist solskin fik Benjamin, Lars og Claus ryddet indhængende grene og arbejdet med solkurveliminerende tiltag lige nord for Rubjerg. Dagen startede som sædvanligt med oprangering af arbejdstog på Hedehusgård Station. Første stop var ved foden af rampen, hvor det første buskads trængte til at blive studset. Næste sted var Sølund, og strækningen lige efter Stenager.

Lars og Benjamin klipper på livet løs!
Vi spiste frokost på Brandhøj, hvor vi bagefter hentede to ballastvogne og kørte til Rubjerg, hvor vi nord for stationen tog fat på et skinnestød, der har været lidt bøvl med i varmen den seneste tid. Vi lukkede stødet op og skar et passende stødspillerum med vinkelsliber. Vi smurte laskerne og samlede stødet igen. Derefter baksede vi sporet på plads med brækstænger og supplerede ballasten på stedet, særligt omkring svelleenderne.

I et af solskinsøjeblikkene laver Lars stødspillerum. Laskerne ligger klar til genmontage.

Der fordeles ballast med skibakken i baggrunden.

Herefter kørte vi lidt sydpå og fik ryddet bevoksning på vestsiden af banen. Vi kunne høre at der var gang i den et par kilometer vest på, på festivalpladsen i Roskilde. Vi fortsatte ufortrødent med grenklipningen og snart kunne vi køre mod Brandhøj igen. Vi stilede vogne på plads i opbevaringshallen og afsluttede arbejdsdagen med at rangere på plads i vognhallen på Hedehusgård.

mandag den 1. juli 2019

Nyt fra maskinafdelingen #23-19 01/07:

Denne aften blev værkstederne brugt på de forskellige opgaver, der er med vognbygning. Carsten og Kjeld fik opmålt og boret taglisten til C523; Lars O. fik fremstillet delene til nye fjederkurve og jeg fik malet både bogie-fjedre og volutfjedre til bogierne, samt begge ramme og lejekasserne. Martin og Erik fik monteret endnu flere lister på bænkene til vognen. Lars og Benjamin havde et par opgaver på gravemaskinen. Vi var 10 mand forbi gården denne aften.


søndag den 30. juni 2019

Kort beretning fra Plantog og Kultur på Skinner 30. juni 2019

Dansk Veterantogs Fællesrepræsentation (DVF) havde inviteret alle danske veteranbaner til at melde sig med et arrangement, så vi kørte denne solbeskinnede og meget varme dag D13 ud af remisen, til alle der havde lyst kunne køre en tur med ud i det grønne. Det skulle dog indpasses i den normale toggang, så det gav et par ekstra ophold på krydsningsstationerne undervejs. En håndfuld modige folk tog med, så kort efter motortoget havde forladt Hedehusgården St. så fulgte D13 efter. Dagen bød på over 30 grader, så en del folk havde valgt at tage til stranden i stedet for at køre med tog – men når man kørte over Sletten brisede det herligt! Ud over D13, var det også muligt at prøve et par ture med Brandhøjbanen, der både havde tog med motor- og damplokomotiver. Jeg var med som fotograf og rundviser denne dag, så derfor fik jeg lejlighed til at tage lidt fotos fra andre vinkler.

En fin dag på banen! /Leif

Se også  de fine billeder på Jernbanen.dk:  som Otto Emil har taget