Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 7. juli 2012

Nyt fra Bafd 07-07-12

Plænetraktoren læsses

Denne behagelige lørdag havde Banechefen planlagt græsslåning af alle perroner, samt at få sorteret et par gode sveller frem af stakken til sporet bagom hallen på Brh. Som noget nyt blev traktoren derfor læsset ombord på fladvognen og turen gik derefter til Sølund St., hvor den første perron af flere blev slået til perfektion. Efter Stenager kom vi til Brandhøj, hvor gravemaskinen blev sat af  med samt Lars, Finn og Jørgen. De fik til opgave at udvælge brugbart svellemateriale ud af en stak på den lave oplagsplads. Det viste sig, at stakken indeholdt et ilderbo, hvis frokosten blev forstyrret; flere flotte krebs lå klar til spisning… Steffen og jeg fortsatte ud til Fem Ege med ophold på alle perroner undervejs. På tilbageturen gjorde vi et langt holdt på Rubjerg St. for at skære resten af det væltede piletræ op i brugbare stykker og køre det til Gården til brug som brænde. På Brandhøj var de gode sveller lagt på deplorider og placeret ved sporskifterne til brug for udbygningen. Så blev udvalgte skinnestykker skåret af og læsset på fladvognen. De skal bruges til renovering af skydebroen, som Carsten er gået i gang med. Turen gik herefter hjem til Gården, hvor brændet blev læsset af sammen med skinnestykkerne. Skydebroen havde allerede taget fin form, da vi nåede Gården. Den er snart færdig….

Endnu en herlig dag på Banen!

mvh Redacteuren

Redacteuren slår sin første perron!
Banechefen har iført sig skærebuxer og fjerner den væltede pil
Alle på Sletten er lidt tilbagelænede...
Kaffepause på Brh
Udvalgte skinnestykker afskæres til skydebroen
den efterladte rodebunke fra svelleholdet!
Pilebrændet læsses af
Skydebroen har allerede taget form!
Posted by Picasa

tirsdag den 3. juli 2012

Bafd.nyt uge 26

Tirsdag og onsdag blev der arbejdet videre med regn-afvandings-renden på vestsiden på af hallen på Brandhøj, samt fjernet sidste svellestak, oppe fra nord-enden af Hedehusgården.

Lørdag fik vi ryddet området bag den gamle tank for sporskiftetømmer, eu-paller og store mængder budskads, mm. samt fjernet tanken.

I går mandag, var udfordringen dog at tage ud på Rubjerg for at fjerne et væltet piletræ, der spærrede ganske effektivt i spor 2.
Med rette værktøj var opgaven dog behagelig hurtigt overstået;-)

Ole har leveret billeder fra dagene.

/
LLZ

mandag den 2. juli 2012

Nyt fra maskinafdelingen #24-12 02/07:

Den nye, lave rulle-dovensvend placeret ved koldsaven
Nymalet med Olsen-sort
Sidste mandag var vist lavt bemandet – men til gengæld blev der ryddet flot op i på værkstedet af Mogens og Carsten. Denne aften var vi syv fremmødte, der tog fat på de mange opgaver. Kenneth og Carsten fik set på M23, der var fejlmeldt efter søndagens kørsel; meget svært at skifte mellem frem og bak. Det viste sig heldigvis at være manglende smøring – men et sted, der normalt kun opsmøres ved eftersyn. Den gamle maskine bruger nok mere end normalt… Per Og Jan skar bulede hjørner ud af M15, så den kan genvinde fordums pæne former og jeg hjalp Mogens med at fremstille en højdetilpasset rullebuk til koldsaven. Nu kan den stå på boremaskinens land. Den blev indviet med skåltaler J Jan og Carsten fik også set på den nye dobbeltisolerede miljø-dieseltank. Der skal klargøres et fundament til den ved pumpehuset.

Det skarpe hjørne rundes...

Posted by Picasa