Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 29. marts 2018

Torsdagsbilledet #155

Langt hovedparten af torsdagsbillederne er ældre optagelser fra HVB. Denne gang er der dog tale om et helt aktuelt billede. Det viser et helt nyt sporstykke med 700 mm. sporvidde.
700 mm. sporstykke med blankpolerede 60 kg/m skinner, varierende befæstigelser og lave egesveller. På sporet er monteret diverse genstande, der anvendes ved sporbygning.
Sporstumpen var at finde på Strukton Rails stand på DSE-messen på Danmarks Tekniske Universitet - en karrieremesse for ingeniørstuderende.


Sporvidden på 700 mm. var ikke valgt for at hylde hverken HVB eller roebanerne. Det var bare et mål, der passede med pladsen på standen. 

mandag den 26. marts 2018

Nyt fra maskinafdelingen #15-18 26/03:Superfos-maskinen blev trukket ud tidligt på aftenen for at udnytte det sidste dagslys. Dagens regnvejr var ophørt, så endelig blev der en lejlighed til at få kørt med stålbørsten på de udvendige flader. Det blev jeg så ved med, selv efter mørket lagde sig – men til sidst var det helt sort… Kjeld skiftede glas på sandblæseren. Det har været defekt i nogen tid, så det var dejligt. Niels afprøvede den efterfølgende, incl. det nye sand til afrensning af de dele han har fremstillet til en justerbar sikkerhedsskærm, som skal monteres ved den lille fræser. I snedkerværkstedet gik Martin, Erik og Carsten i gang med opskæring af lister til brug for fremstilling af limede tagbuer til overdækning af flere vogne. I alt talte jeg 11 på Gården denne aften, men kunne ikke holde øje med det hele ;-)


Fra grøn til påskegul... Stålbørsten finder flere steder ned til grunderen.
Vognen med løftegrej står klar, men det blev ikke denne aften at Superfos
kommer en tand højere op. Bremsetøjet er i klemme lige nu. 
Kjeld har nu fået afrenset juletræet, som snart kan males.

Denne aften stod den dog på glasudskiftning på sandblæseren.

Første liste til tagbuerne skæres op

Niels har grundet de afrensede dele til sikkerhedsskærmsarmen.

Aftenens opsavningsresultat betragtes med tilfredshed.