Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 14. september 2020

Nyt fra maskinafdelingen #33-20 14/9:

Den sandblæste og grundede bogieramme ankommer til værkstedet og skal nu males sort.

 Vi var flere der stadig var godt mætte efter gårsdagens hyggelige Stegte Flæsk afslutningsarrangement – selvom sæsonen slet ikke er slut endnu. Der skal køres sommertog lige til den 4. oktober – og så efterårstog efterfølgende. Det har vi ligegodt aldrig prøvet tidligere.

Steen havde afhentet den sandblæste og grundede bogieramme med hans store trailer. Den hentede Peter ved overkørslen og kørt helt ind i værkstedet hvor vi var fire mand klar til at bære den ind til arbejdsområdet. Per Børge var ellers godt i gang med at montere kabler i førerrummet på M30, men måtte lige rykke til siden mens vi bar rammen forbi… Så kunne arbejdet fortsætte. Kjeld og Carsten gik så i gang med at bore endnu flere nitter ud af forreste vandkasse på Sukkergris. Til det blev brugt en trykluftdrevet vinkelboremaskine, hvor der kan anvendes modhold. Det gør den temmelig effektiv, når først rutinen er der. Jeg forsøgte at fremstille indhold til en kulkasse på Superfos med fugeskum og tålmodighed. Spændende at se hvor meget det er vokset, efter jeg lod kassen stå og passe sig selv… Efterfølgende fik jeg mærket kabler op og monteret de sidste beslag på førerhuset. Der er nu monteret en føler, som holder skærm, lys og lyd på lokomotivet tændt ca. 30 minutter efter bevægelsessensor er aktiveret. Vi var 8 mand der syslede på Gården denne aften.


Per Børge ved at montere tændingslåsen på M30
Der er udarbejdet grundig dokumentation over kablingen
Forberedelse til arbejdet i gang
Vinkelboremaskinen sat i spænd

Mens der bores, så spændes kontra på skruen, så trykket på borestedet fastholdes
Resultat af mange timers arbejde med boremaskine
søndag den 13. september 2020

Plantog 13. september 2020 -billedreportage:

 

Da7 er ved at have tryk på. I baggrunden står M25 klar og folk er ved at stige om bord på første afgang.

Havde det været et år som de fleste, så havde dagens tog været sommersæsonens sidste, men COVID-19 har ændret mange kalendre verden over. Dagens vejr var os nådigt og med en blanding af lidt sol og overskyet, så mødte der jævnt hen folk op, som gerne ville køre en tur med toget. En del havde endda pakket en madkurv, så turen ud i Hedeland kunne blive en ekstra fin oplevelse. Vi havde derfor flere stop end sæsonen ellers har budt på og det er altid skægt. Belægningen på afgangene var fint fordelt, så der ikke blev for fyldt og alt gik derfor godt. Efter sidste tog kom hjem, Da7 var rigget af og fyrbøderen havde fået et bad, så begav vi os til Fløng forsamlingshus. Her var der disket op med rigeligt af stegt flæsk, fine kartofler med persillesovs og slutteligt en god, tung chokoladekage. Så kunne vi trille hjem efter en fin ”sæsonafslutning” – men de næste tre søndage kører toget stadig, for sommersæsonen slutter først den 4. oktober – og så starter efterårstoget… /Leif


Flittige Hans er i gang med en kæmpe rodbehandling...

M25 klar til dagens første afgang.

Nogen løber, nogen tager toget. Der vinkes begge veje :-)

Afsætning af passagerer på Flintebjerg opleves ikke så ofte, men målet var bjergbestigning!


Desværre kører Brandhøjbanen ikke i år, men gutterne fra Næstved Modelbaneklub havde en aftale

- så de fik kørt både med lille og stort tog denne dag. Større end dem de plejer at køre med, ihvertfald

Et hold skovtursgæster skal tages op på Rubjerg. De havde reserveret plads allerede fra Fem Ege

På Sølund er der stop for at tage Formanden og hans cykel ombord på toget

Han er iført et fornemt prøvetryk. Mon den kommer i produktion?

Flæsket var godt, sprødt og rigeligt!

Trafikchefen takker for årets indsats, gennemført trods alle besværligheder og med vanlig positiv indstilling. Og sluttede med at minde alle om at tilmelde sig til de sidste tjenester!

Selvom man er ganske mæt, så er der altid plads til en chokoladekage!