Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 9. maj 2015

Nyt fra maskinafdelingen #18-15 09/05:


SÅ er det på søndag at årets første plantog afgår og lørdagen stod derfor i forberedelsernes tegn!
Bafd skyndte sig afsted for at få understoppet det sidste på Brh, så stationen er klar til togmødet.
Bo og Peter fiksede det sidste på Da7. Der blev fyldt vand på kedlen og den blev fyret op til en prøvetur – turen forløb helt fint og var koordineret med kaffepausen hos Bafd på Brh J I mens fik Jørgen M og jeg fjernet glasskår fra udhængsskabet og afmonteret det, så vi kan få monteret et nyt stykke plexiglas som kan erstatte det ødelagte. De samme hærværkstosser havde også givet hegnet ved kiosken en tur. Så regnede det og vi gik i vognhallen og foldede tæpper fra julekørslen sammen i de 12 store kasser. Efter frokost gik Carsten og jeg videre med det nye stakit og fik løftet de sidste skinner til niveau, samt savet og monteret løsholterne. Så er vi klar til at montere de sidste stave på mandag.
Lars kom hjem fra Bafd og overgik derefter til Mafd, idet C827 lige manglede det sidste. Vi fik lidt mad og så gav jeg togstammerne den store overhaling med gulv- og bænkvask for til sidst at give melisvognen en tur. Nu er vi næsten klar til afgang…


Bafd finder ud af hvilken retning de skal køre :-)

Da7 får fyldt vand på og bliver fyret op
Hærværk på udhængsskabet!

Hærværk på hegnet!
12 kasser med tæpper fra julen bliver lagt sammen.


Da7 er snart klar til afgang på årets prøvekørsel
De sidste to skinner sættes i rette højde
C827 rangeres på plads

Alle vogne afvasket og klar - også gavlen på melisvognen får en tur...
torsdag den 7. maj 2015

Torsdagsbilledet #15

Endnu et pletskud fra Carstens historiske diaslager :-)
Den stolte ejer poserer med M 12 på Sølund under en prøvetur i 1983.

Med venlig hilsen


Carsten 

mandag den 4. maj 2015

Nyt fra maskinafdelingen #17-15 04/05:

Peter ser, hvad Mikkel har fundet til M9 på Brh

Alle underskåle til glidelejer til inspektion og oliering

Lars og piben på arbejde under vogn C827

Laserkontrolmåling. Medførte lidt ekstraarbejde.

endnu en samling på en løsholt skæres til

Udskiftet vandpumpe fra vandbehandlingsanlæg


Forberedelserne til kørselsæsonen er i fuld gang; Bo og Peter fortsatte med klargøring af Da7, hvor bl.a. risten fra røgkammeret skulle efterspændes og repareres. Bjarne og Gert fik udskiftet en defekt pumpe fra vandbehandlingsanlægget og efterset resten af systemet, så vi kan få behandlet vand på kedlen. Lars fik efterset den tredje vogn med glidelejer; C827 og efterset og efterspændt efter vedligeholdelsesskemaet, samt skiftet bolte på lejeskålene. 

Lars gav også et nap med til en laserkontrolmåling af de skinnestolper til det nye hegn, som Carsten og jeg møjsommeligt havde placeret ved hjælp af vaterpas og lodsnor. For pokker!  - hvor havde vi fået sat dem fast… fandt vi ud af , da de skulle hæves 5 cm. Resultatet bliver til gengæld godt! Mikkel tog med M2 på eftersøgning efter dele til M9´s bremserenovering og havde heldet med sig i en af godsvognene. Vi var 11 mand, som puslede rundt på Gården denne aften.Onsdagsholdet har nu fået malet motor til T1. Flot!
søndag den 3. maj 2015

Nyt fra Bafd 2-5-2015 - Opdateret

På HVB er der fuld aktivitet på banen og i værkstederne med klargøring til kørselssæsonen, der starter om 14 dage. Vognene er ved at blive efterset og i lørdags var det tid til den årlige klargøring af banen. Vi fik gennemgået hele strækningen og dette arbejde omfattede vask af stationsskilte og overkørselsskilte, rengøring af tvangsskinner ved overkørsler og sporskifter samt opmåling af sporskifter for at kontrollere om de stadigvæk er forsvarlige at benytte. Undervejs blev der også tid til udførelse af småreparationer og sågar flytning af et skilte ved en overkørsel, der gennem nogle år har stået i vejen, når der køres med slagleklipper.

Et hjemkomsten til Hedehusgården forsatte et lille hold med reparation af vores gravemaskine. Tidligere på ugen var hurtigskiftet blevet repareret og nu blev reparationen af det ene betjeningshåndtag afsluttet.


Overkørslen ved Hedehusgården blæses ren med trykluft (LLZ) 
Steffen
Med et motoriseret jordbor laves der et nyt hul til overkørselsskiltet (LLZ)
Bolte efterspændes i et sporskifte på Sølund st. (KHA)
Ved den lave oplagsplads var der et par sveller, som stoppemaskinen ikke
kunne komme til at understoppe. Derfor stoppes der med trykluft (KHA)En kontakt i betjeningshåndtaget til gravemaskinen var slidt op og er blevet
fornyet. Materialeprisen til dette stykke gør det selv arbejde var 5 kr., men
udbyttet er enormt.  (KHA)Mens mørket falder på arbejdes der med reparation af lynskiftet på grave-
maskinen. En hydraulikcylinder var blevet utæt (KHA)