Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 4. december 2021

Juletoget 4/12-21:

Mens vores julegæster henter deres juletræ og får spist æbleskiver, så vender lokomotivet og kører retur efter flere folk.

 Sikken voldsom trængsel og alarm… Og heldigvis for det! Årets første juletog – og faktisk de første i to år, eftersom sidste års kørsler blev Corona-aflyst. Den sne, der ellers havde dækket det meste af landet helt til fredag, var allerede væk igen. Ret ærgerligt, eftersom sneen jo giver den rette julestemning. Til gengæld var det vindstille og derfor mildt, trods temperaturer lige over frysepunktet. Allerede første motortog blev godt fyldt og med rejsende i alle kupeer på første damptog, så tegnede det til at blive en god dag. Over radioen blev der meldt passagerantal til spejderne, så de kunne sætte rette mængde æbleskiver i ovnen. På Rubjerg stod vores juleguide og tog imod julegæsterne og vejledte dem i retning af spejdernes julestue, hvor der også står en skov af flotte juletræer. På trods af at det var første dag, så blev der transporteret en hel del flotte juletræer med toget hjem og det ene motortog var så udsolgt, at passagerer og juletræer måtte dele vogn. På en af turene tog et hold spejdere fra Præstø turen med for at se hvor næste sommers kæmpestore Spejdernes Lejr kommer til at foregå. Og det kunne de sagtens se fra toget, eftersom sporet går midt igennem den ene af de store lejrpladser, som skal rumme 35-40.000 spejdere. Jeg tror de blev imponeret og glæder sig til lejren. Sidst på eftermiddagen tyndede det lidt ud i besøgende, men jeg gætter på at rekorden for antal rejsende på en første julekøredag må være hjemme. På sidste tur sænker mørket sig og der kom lys i flagermuslygterne. Det blev rigtig julehyggeligt. En helig dag med juletoget. Jeg håber søndagens tog blev lige så fyldte, for solen skinnede da lidt i løbet af dagen (-men blæsten var kraftigere) Vi kører juletog igen næste weekend /Leif

Første motorjuletog står klar til afgang - næsten fyldt

- og afsted det går!

Damptoget passerer et motortog fyldt med masser af folk og masser af juletræer

Der tages et fint juleportræt foran damplokomotivet

Også på damptoget var der mange juletræer med

Maskinafdelingen var også på arbejde: Her en specialtransport med hjulene fra "Odin"

Endnu et godt fyldt tog, klar til afgang

På Brandhøj står togføreren klar til at så af for at lægge sporskiftet om.

Vores flinke juleguide Hans står klar med æbleskiver til togets personaleEndnu et hold juletræer på vej til godsvognen, mens lokomotivet rangerer til

Dagens sidste afgang kører om lidt, så det er tyndet ud med gæster blandt træerne

Dagens sidste tur op ad bakken

Julestemning med lys i lygterne. En julehyggelig dag!


torsdag den 2. december 2021

Torsdagsbilledet #236

 Så er det snart tid til juletogene igen, så hvorfor ikke mindes dengang i 2009, hvor der lå lige den perfekte mængde sne til at forskønne landskabet, men uden at genere togdriften og samtidig flot, blå himmel. Det ville da være passende at dagens snevejr lige venter til weekenden - uden at overdrive... Og masser af sol, tak! Juletog - Hedelands Veteranbane (ibk.dk)


Et godt fyldt tog på vej til spejderne langs et snedækket Rubjerg

Da7 i sol og sne. I baggrunden kan spejdernes telt og hytten ses

Aftenstemning...


mandag den 29. november 2021

Nyt fra maskinafdelingen #32-21 29/11:

Industribaneaftenstemning på sporene foran værkstedet

 Efter en hyggelig julefrokost, blev det en lidt stille mandag – men Bo var da i fuld gang med at klargøre oliesmøreapparaterne på Da7 og på onsdag kommer Bruno og giver en hånd med til klargøringen, så lokomotivet er klar til lørdagens juletrafik. Jeg fik fordelt tjenestekøreplaner mm og klargjort dampstammen og udstillingen. I snedkerværkstedet blev der ryddet op og støvsuget efter det omfattende fræsearbejde og i lokomotivværkstedet blev der brækket endnu mere gulv op mellem skinnerne i spor 3. Her blev kørt en tipvogn ind, så den kunne anvendes til sit rette formål… Poul, der ellers har travlt med flyene, kiggede forbi og fik en stor stak julepamfletter og en kop kaffe. Hyggeligt! Jeg talte ti mand på Gården denne sidste mandag i november.


Klargøring og opfyldning af smøreapparaterne på Da7

Tipvogn og trillebør til betontransporten

Sporet ryddet helt til boremaskinen