Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 17. april 2024

Onsdag den 17.April var der igen fuld aktivitet på Hhg.

 


Det er som redacteur herligt når andre sender en beretning fra arbejdet på Gården. Denne dag har jeg modtaget hele to indlæg – fra Rasmus og Bruno, der sammen med mange andre udførte godt arbejde i onsdags. Rasmus skriver:

Jan O. med team fortsatte deres arbejde på C411 og John L. skar stålprofiler til de nye bogier. Bygningschefen m.fl. fik nedgravet et perronelement i sydenden af perron1 på Hhg. for at afslutte forkanten med en mere ”blød” overgang til jordskorpen.

Senere fik Bygningschefen og Carsten justeret på forskallingen til udvidelsen på Lokomotivværkstedet.

Bo og Bruno trak Da.7 ud på forpladsen af dampremisen for at rengøre lokomotivet – og vandbeholder bl.a. med hjælp af højtryksrenser. Bag efter blev lokomotivet fyret op og prøvekørt med de nye bremser, forud for kommende myndighedsinspektion. (se herunder >>)

Undertegnede fortsatte arbejdet på Brh. med at opskære de mange henlagte pile-og birke-stammer, til passende brændestykker, der nok skal gøre gode nytte på sigt, ved opfyring på vores damplokomotiver. De blev, som tidligere, stablet i stabler på vestsiden af spsk.130

Jeg talte ca. 10 medarbejdere på Hhg. denne for- og eftermiddag. /Rasmus Brandt

Så er savbukken sat frem og de første stammer er skåret på mål.


Der foretages bremseprøve med Da7 på den ”nye” rampe.

Så skal de med fuld damp hjem og ha kaffe m. blødt brød...


Her diskuteres om arbejdets videre udførsel...

Perronforkanten er ”afsluttet” og jorden er planeret.
____

Fra Bruno har jeg modtaget dette fine indlæg om klargøring af damplokomotiverne:

Der er to sikre tegn på at foråret er kommet:

De økologiske køer skal på græs og vores damplokomotiver skal klargøres og synes så de kan indgå i årets trafikafvikling. Som sædvanligt, kan man næsten sige, var det D-holdet ved Bo Jørgensen og Bruno Jensen, der stod for dette arbejde. Dagen startede med at vandbeholderene til det rensede vand fra vores vandbehandlingsanlæg, skulle renses. De var efterhånden blevet godt grønne af alger inden i, og vi vurderede at det var tiden at gøre noget ved det før det blev et problem. Bevæbnet med algefjerner og højtryksrenser lykkedes at få de genstridige alger fjernet. Algerne vil på et tidspunkt komme igen, og løsningen på sigt er en tank hvor lyset ikke kan komme ind.

Så fortsatte arbejdet og det lykkedes at få produceret nok vand til at vi kunne fyre op, teste sikkerhedsventilerne og køre en lille tur og afprøve de nye bremser. Alt forløb efter planen og i næste uge skal vi have eksternt varmt syn på Da7 og koldt syn på No3. Vi håber at begge lokomotiver kommer godt gennem syn, så vi kan få glæde af dem i den kommende sæson.

Rundt om os på gården var der livlig aktivitet, som det fremgår af billederne. Alt i alt en herlig dag med mange arbejdsomme frivillige HVB-medlemmer i forårssolen.

/Bruno Jensen

Trykluftrensning af vandtanke er tiltrængt


HC og Jan får sat de sidste sædelister på i C411mandag den 15. april 2024

Nyt fra maskinafdelingen #14-24 15/04:

Det kunne ligne grafitti, men er blot afrensning af løs maling på GM62

Niels, Carsten og Johnny fortsatte arbejdet med at opbygge forskalning til støbning af fundamentet indtil det var helt mørkt. Der blev bl.a. arbejdet med fastgørelsen til det nuværende fundament. Jeg havde tidligere på eftermiddagen afrenset GM62 færdig og fik prøvemalet med hvide nuancer og bestemte at den æggehvide matcher nuværende bedst. I snedkerværkstedet havde Tim og Jan S. fået materialer hjem til monitorkasserne til museumsombygningen (tak til Mikkel!) Så der blev endnu en gang arbejdet med designet og på lørdag sætter vi saven i! Jan O. er næsten færdig med at montere de nye bænklister, men afslutningen for oven driller lidt. Det skal dog nok blive løst. Mikkel fortsatte med at bore de gamle bolte ud af plader og rammen på B3, så der kan indsættes nyt (- og ikke akselporte endnu…) John, Klavs og Brian savede endnu flere dele til bogier. Benjamin opsatte et sæt gode højtalere ved lærredet, så vi kan se julefilm med lyd på – og byggede bagefter et fint stativ til pantdåser. Denne mandag kunne jeg til tælle 16 fremmødte på en hyggelig aften – hvor jeg ikke nåede at se, hvad alle fik tiden til at gå med. /Leif

Jan S., Tim, Kjeld og Bastian bærer materialerne indendørs

Niels, Johnny og Peter arbejder ved fundamentet

der bores bolte ud!

- endnu et stykke jern er fritlagt

En listig fyr...sæderne begynder sandelig at tage form

Farveprøver på hjørnet af GM62