Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 15. oktober 2016

Nyt fra Bafd 15-10-2016

Lørdag gik vi i gang med renovering af sporskifte 101 ved kulgården på Hedehusgården. Sidste lørdag havde vi savet azobe-sveller til projektet, og de var allerede placeret på et sæt deplorider på Hedehusgaarden.

Sporskiftet er klemt inde mellem kulgården, en perronforkant samt værkstedremisen, så det byder på helt særlige logistiske udfordringer, når der skal foretages udskiftning af sveller. Der er nemlig hverken plads til at køre med gravemaskine på siden af sporet og der er heller ikke plads til at trække svellerne ud. Desuden er det kun muligt at komme til fra den ene ende af sporskiftet.

Vi startede med at rydde lidt krat ved sporstopperen ud mod Roskildevej og læsse de nye sveller af. Sporstopperen blev afmonteret og derpå adskilte vi sporskiftet og løftede det ud til den ene side. De gamle sveller blev transporteret over langs og læsset op på deplorider. Det øverste lag ballast blev trukket den modsatte vej og inden mørket for alvor faldt på var der klar til udlægning af de nye sveller og montage af sporskiftet. Dette arbejder fortsætter på onsdag og lørdag i denne uge i det omfang at efterårskørslen tillader det.

Steffen

De nye sveller læsses af langs sporskiftet

Et sidste billede inden sporskifte 101 adskilles. Der er ikke meget plads at
arbejde på.


Skinnerne er lagt op til siden og der er klar til svelleoptagning

Svellerne smuldrede i flere tilfælde under optagningen.

fredag den 14. oktober 2016

Efterårskørslen 2016

Så er alt ved at være klar til efterårskørslen. Tjenestelisten har kun enkelte huller, alle detaljer er på plads og vi venter nu blot på smukt efterårsvejr og passagerer - helst mange! Vejrudsigten for ugen ser lidt blandet ud og torsdag er lige nu nok den mest kritiske.

Lige siden august har vi markedsført efterårskørslen på bl.a. Facebook og www.ibk.dk. I Roskilde Dagblad har vi fået fin omtale af efterårskørslen, ligesom avisen også allerede giver info om julekørslen. Se også omtalen på Sjællandske Mediers hjemmeside.

Til en anden gang har vi brug for gode efterårsbilleder, vi kan tilbyde medier, der vil bringe en omtale. Send gerne et flot efterårsbillede til post@ibk.dk hvis du får et godt skud i kassen.
God efterårskørsel til alle - både tjenestegørende og passagerer!

torsdag den 13. oktober 2016

Torsdagsbilledet #81

Collage fra Grill-aften 2016                       Fotos: Leif
Denne uges torsdagsbillede er nok det nyeste vi har bragt. Det er fra årets hyggelige grillaften 13/8 for blot to måneder siden.
Der havde vi både sol og regn på kaffetoget og en flot solnedgang på aftentoget. Maden var som den skal være og selskabet ligeså! Dejligt at tænke tilbage på, nu hvor vinteren er på vej...

mandag den 10. oktober 2016

Nyt fra maskinafdelingen #34-16 10/10:


M30 og M3 nu fint litreret


Sikke en travlhed på værkstederne denne aften. Der blev puslet i alle hjørner: Hans havde med posten modtaget udskårne overførings-tal, så nu er både M3 (tidligere M15) og M30 blevet flot litreret. Carsten fik også monteret den ene af de nyfremstillede sandkasser, der ved testen lagde sandet præcis hvor det skulle i en fin dynge. Peter og Lars fik drejet den ene ende af den nye aksel til ballast-tipvognen, mens de tog en snak med vores nye aktive Niels, som jeg havde vist rundt på Gården. Velkommen til ham! Efter Jan havde malet kølergitteret, fik han og Bjarne arbejdet med at montere varme og køler på M25 og fik fyldt vand på og efter stramning af et par rørsamlinger, var den såmænd helt tæt… Per fik trukket kabel fra batteri til motorrum, der skal bruges til den nye motorforvarmer, som via en timer skal køre et par timer før planlagt kørsel. Jeg fik malet M25 motorhus en første omgang og resten af malingen fik Hans og jeg spredt ud på gulvet i M30. Se, det var en fin aften med 9 fremmødte.

Peter drejer aksel til ballasttipvognen

Jan maler kølergitter, mens Hans overfører 3-taller 

Der arbejdes på M25: motorhjælm og kølergitter males, køler klargøres og der trækkes ledning til forvarmer.

Køler testes med vand

Kabel til forvarmer, ført i flexi stålkabel


Nymalet gulv i M30

Sandingstest - lige på sporet!