Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 15. september 2011

Nyt fra Baneafdelingen d. 10-9


De sidste par lørdage har vi arbejdet videre med sporlægningen i vognhallen på Brandhøj. I den vestlige side af hallen skal der ligge to spor på hver 37,5 m, som er indstøbt i betongulvet. Vi bruger nogle 17 kg skinner, som desværre kræver en del arbejde i form af retning af skinnerne. Efter retning bliver de svejst fast på nogle U-profiler, som fungerer som sveller.Begge spor er nu svejst og i lørdags fik vi rettet det ene spor ind i side- og højderetning samt understøttet det med træklodser. Derefter blev svellerne understøbt med beton, som vi blandede på stedet.

Efter understøbningen begyndte vi at svejse et vinkeljern fast langs med kørekanten af skinnerne. Herved dannes selve sporrillen, som gerne skulle stå tilbage uden at være fyldt med beton, når vi støber resten af gulvet. Næste lørdag fortsætter vi med opretning og understøbning af det andet spor.


Steffen


Understøbning af spor 109


Montage af vinkeljern. Bemærk roevognen med vand


.
Spor 109 er monteret med vinkeljern

mandag den 12. september 2011

Nyt fra maskinafdelingen #33-11 12/09:

Carsten fremstillede en skinne til ophængning af de store nøgler til værkstedsvæggen og jeg fik den sandblæst. Bjarne og Per Børge fortsatte med installation af vinduesviskere og hornomskifter i M24. Flere var vi ikke.

 Mon de andre lå derhjemme og slog mave efter den overdådige mængde stegt flæsk med nye kartofler og persillesovs, der blev indtaget i forbindelse med afslutningen af en rigtig god sommersæson på banen?I så fald er der her lidt gode links til at få det hele til at glide ned med:En 14 minutter lang film om Franske 600mm baner under 2. verdenskrig (tak til KP) http://www.ecpad.fr/les-petits-trains-de-la-grande-guerre-2-         og er det ikke nok, så har LLZ sendt dette link til 40 minutter fra den sidste tur på Præstøbanen:


God fornøjelse

søndag den 11. september 2011

Plantog K11 - sæsonens sidste dag 11/9

Efter et forrygende år med mange glade rejsende, må vi konstatere at den nye, flotte naturlegeplads/træningsbane har givet vores bane et helt nyt mål og rejsemønster. Lad billederne her tale for sig selv og så siger redacteuren tak for mange herlige køredag på banen! Nu er det bare at glæde sig til julekørselen.
Klar til sidste plandag

Venter på de første gæster. Og de kom!

øjjj, se en sej bro...

omstigning til Brandhøjbanens tog


fuld fart forbi


Redacteuren som togfører, foreviget af en flink rejsende.


Hundekupe

Tak for et godt år fra Brandhøjbanen...
Sidste motortog passerer på Brandhøj på vej hjem.
- og sidste damper


En velfortjent afslutningsmiddag - traditionen tro med Stegt flæsk ad libitum. Tak for en god sommersæson K11!