Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 31. august 2024

Nyt fra Bafd 31-08-2024

 På årets sidste officielle sommerdag var der 7 mand fremmødt i Baneafdelingen. Dagens opgaver var mangfoldige, så vi delte os i et par hold. Steen, Børge og Steffen kørte banen igennem og slog græs på perroner samt de store arealer ved Brandhøj. Lidt beskæring af vegetationen samt smøring af sporskifter blev også udført undervejs.

Søren, Peter, Kenneth og Claus B blev på Hedehusgården og fik i løbet af dagen lavet forskellige ting vedr. eftersynsgraven og ikke mindst monteret den ene side af vindafskærmningen på tagrytteren på hallen.

Først på eftermiddagen var vil alle samlet og fik slået de græsarealer på Hedehusgården, der ikke er omfattet af Hans' intensive plejeprogram. Da7 blev kørt ud over eftersynsgraven for eftersyn og justering af bremser, da vores normale grav i værkstedsremisen var optaget. 

Steffen



Arealet foran vognhallen på Brandhøj blev slået for ukrudt.


Frokost på Brandhøj efter veloverstået græsslåning


Sporviften foran museumshallen set fra en usædvanlig vinkel.
Da7 er på vej til eftersynsgraven og der er gang i græsslåningen.(CJB)

Da7 er på eftersynsgraven for bremsejustering.

mandag den 26. august 2024

Veteraner møder veteraner - Værkstedsbesøg af Nimbusklubben 26. august 2024

 

Bruno flotte maskine besigtiges af de andre Nimbus-kyndige

 
26. august 2024 havde vi et anderledes veterantræf hos Hedelands Veteranbane.

 Vi havde nemlig fornemt besøg af Københavns Nimbusklub, der havde spurgt om de måtte komme på visit. Det måtte de selvfølgelig meget gerne og for at de kunne se et levende værksted med aktive medlemmer, blev besøget lagt en mandag aften. En af opgaverne var denne aften at reparere en knækket fjeder fra lokomotivet M24.

 Københavnerne kvitterede med at medbringe kage, øl og vand og alle på gården blev indbudt til at deltage. Jan F stillede sig til rådighed med brygningen af kaffen og Bruno, der er selv er Nimbus ejer – den røde med sidevogn, der var medbragt til lejligheden, stod for en guided tur i museet, remisen og på værkstedet.

 Interessen og spørgelysten var stor med megen anerkendelse og forståelse for det arbejde vi udførte for at holde vores gamle veteranudstyr kørende. Det ved Nimbus-folk meget om,  hvad det kræver.

 Til solens sidste stråler blev den sidste kaffe drukket og kortegen af køretøjer brød op og lyden af ”Humlebierne” som Nimbusserne bliver kald i folkemunde, forstummede i det fjerne.

Endnu en herlig aften på banen.

 Billeder og tekst Bruno Jensen.

Vores aktive skulle også beundre de flotte maskiner
En hel parade af flotte Nimbus-maskiner
Der arbejdes på den defekte fjeder fra M24

Høje-Taastrup Lokalhistorisk Forening på tur med firetoget 26. august 2024

 

            Se resten af opslaget med billeder her >>