Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 28. september 2013

Bafd.-nyt, 24/9-13'

Vi fik på tirsdags-baneholdet via boremaskine, rund- & stiksav, let og ret hurtigt tildannet træforskalning for støbning af sidste del af portstyr, og som vi efterfølgende også nåede at støbe, således sporlægning inde i hal nu for alvor kan bringes videre i forløbet./
LLZ
 

tirsdag den 24. september 2013

Nyt fra Bafd 21-9-2013

Lørdag fik vi fastgjort den sidste skinne i portene i vognhallen på Brandhøj. Derpå begyndte vi at gøre klar til understøbning af porten. Stålprofiler blev monteret mellem skinnerne og 3 portbeslag blev fastgjort, så den store skydeport nu også er fastholdt for neden.

Foran porten fik vi færddiggjort kørevejen og indendørs blev en del af hallen planeret. Her skal der bygges 6 stk 600/700 mm opstillingsspor i den kommende periode. På sporene skal der primært placeres mindre motorlokomotiver og tipvogne.

Baneafdelingens tirsdaghold har efterfølgende opsat forskalling og støbt under portene, så vi er klar til afforskalling lørdag.

Lars har leveret billeder.

Steffen
Skinneenderne bukkes så 700 mm materiellet ikke rammer 600 mm skinnen


Fastgørelse af portbeslagene diskuteres

mandag den 23. september 2013

Nyt fra maskinafdelingen #27-13 23/09:


Afrenset oliekøler og under; vandkøleren til M25
Mogens og Carsten fortsatte opgaven med at planlægge trykluftudtag på værkstedet. Mads og jeg fik malet alle de kølerdele til M25, som Onsdagsholdet havde afrenset. Stolen til slagleklipperen fik også en omgang. Mikkel og Carsten fik set på renoveringen af førerhustaget, samt døren til M15. Der blev også drukket en del kaffe, mens vi afventer de nye pakninger til M25. Mikkel har tegnet præcise skabeloner og Carsten har bestilt dem skåret ude i byen. De venter lidt på, at der skal skæres andre i samme tykkelser og materialer (samkøring). 7 mand forbi Gården denne aften.

 Der er ikke mange fotos fra aftenen, men Lars har til gengæld fundet disse hyggelige links fra et heste/havebaneprojekt: 

og en lille savværksbane:
Faldt i dag simpelhen over/ for denne beskrivelse af en herlig, genoplivet lille industribane:
/LLZ
 

 
Malerne i gang med kølergrundingFørerhus og skæv dørplade. Et nyt stykke plade ligger klar på svejseplanet.

Mikkel og Carsten ser på førerhus :-)
Posted by Picasa