Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 13. august 2011

Grillaften og indvielse af D13 d. 13. august 2011
 M24 passerer lige før Duskely


Så blev det igen endelig tid til Industribaneklubbens traditionsrige Grillaften, hvor vi hvert år forsøger at kunne fremvise et godt resultat af de mange arbejdsdage, der er blevet lagt i løbet af året til vores familier. I år kunne man således både fremvise M24 med nyafdrejede hjul og med fire nye rullelejer og et færdigrenoveret køretøj; nemlig D13 klar til jomfrutur. Carsten, Lars og Bo har i ugen op til lørdagen knoklet med at montere lejer, lejehuse og få samlet kobelstænger samt bremsetøj, således at M24 var i stand til at fremføre et særtog, hvor gæsterne havde en speciel interesse i at se lokomotivet i drift.

Derfor blev kaffetoget kørt med M23 kort efter det andet tog. Vognene fra særtoget blev efterladt på Fem Ege og Carsten kørte M24 alene op til Duskely, så han også kunne få del i kaffen og de mange gode kager, der blev serveret under taget i madpakkehuset. Regnen havde nemlig upassende valgt også at deltage i festen…


Da særtogsgæsterne var afhentet, så kørte vores kaffeselskab hjem til Gården, hvor D13 utålmodigt ventede på at blive vist frem. Der var rift op pladserne; 9 kan være med ad gangen. Det charmerende, lille røde lyntog kørte derfor flere ture til Sølund og retur. Der kom mange smukke ord om vores lille, grimme ælling i kategorien ” neeeeij, hvor er den sød” Samtidig kører den fremragende; ligger godt i sporet og larmer ikke meget.


  Skål for D13
 
Da de mange ture, ofte med ny fører (de kan også godt lide at køre med den) var kørt, så var det spisetid. Finn og Kenneth A havde fyret op i en stor grill og forsynede os med herlige bøffer, pølser og varme brød. Solveig havde skåret salaten og gjort det øvrige klar til de sulte medlemmer. Der blev skålet for den lille ny i familien og for Jan og Pers store indsats med renoveringen. Efter kaffen begyndte flere at gå hjem, men et standhaftigt lille selskab tog på nattur med D13 helt til broen og nød månen…
42 medlemmer og familie deltog i Grillaftenen. Tak for et hyggeligt arrangement!

Det er en nydelse at køre med D13!

onsdag den 10. august 2011

Bafd arbejder uge 31

Torsdag aften kørte vi en tur på banen og udnyttede det gode vejr til at lave forskellige vedligeholdelsesopgaver. Undervejs slog vi græsset på perronerne, smurte sporskifter, klippede diverse grene, som hang ind i profilet og ikke mindst fik malet vores kilometersten med hvid betonmaling. Arbejdet skred hurtigt frem, men på Sletten mødte vi nogle uforudsete udfordringer, da kilometersten 2,5 skulle males. Denne sten er placeret midt på Sletten og har altid ført en hård tilværelse som kløpind for diverse kreaturer i området. I år er det ikke kreaturerne der hersker i området, da de er trængt i baggrunden af en flok på 6 islandske heste.

Heste i en flok på sommerfold plejer ikke at være specielt interesserede i mennesker, men denne flok er åbenbart særdeles nysgerrig, for ganske kort tid efter at banetoget var standset ved kilometerstenen blev vi overvåget af denne flok. Deres interesse og engagement i projektet overgik langt hvad man ellers ser på HVB, og efter ganske kort tid måtte maleprocessen gennemføres med en hånd på penslen og en anden som skubbede den nærmeste hestemule væk. Da vi forlod stedet var kilometerstenen i sin nymalede stand blevet endnu mere attraktiv som kløpind, så Christian d. X hvidmalede genforeningshest, fik sig hurtigt et par nulevende kollegaer.


Vores tur fortsatte ud ad banen og vi nåede Rubjerg samt det nærliggende trinbræt. En kraftig rydning blev gennemført, så det er klar til HVB Grill Parties næste weekend. Vi afprøvede pladsen behørigt med den medbragte grill, bøffer, salat mv. fremtryllet af Lars. Afprøvningen trak ud, og efter ukrudts-fældning på Plantagen og omløb på Fem Ege kørte vi hjemad i tusmørket.

Velvidende at hestene formentlig havde ødelagt en del af malerarbejdet besluttede vi os for at udbedre skaderne. Ingen heste var synlige for det menneskelige øje, men heste ser åbenbart bedre, for efter få penselstrøg kom flokken travende imod os. Vi hoppede ombord på toget, og hesten genafprøvede deres nymalede kløpind.


Lørdag forløb mere fredeligt uden indblanding fra den vilde natur. Denne gang fik vi malet tallene røde på en del af stenene, men da vi ikke forsatte ud på Sletten med dette arbejde, blev det hverken til røde heste eller køer i denne omgang. Derimod brugte vi dagen på at rette skinner til vognhalssporene og vi fik forlænget sporene inde i hallen med ca. 25 m. Vi fortsætter med dette arbejde i den kommende tid, og da der også er mange andre opgaver i forbindelse med klargøring til støbning af gulvet, vil jeg opfordre alle til at komme og give en hånd med om lørdagen.


Steffen