Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 5. november 2022

Nyt fra Bafd. 05-11-2022

Efter flere års bryderier med frameldinger fra entreprenører, stigende priser og et stadigt ringere tag på museumshallen på Hedehusgård, gik arbejdet med at skifte taget i gang i denne uge. 


Med en god indsats fra et par hverdagshold som forarbejde kunne lørdagsholdet tage fat på arbejdet med at ombygge tagåsene i rygningen til den nye tagrytter. Det indebar både svejsning, savning samt søm og franske skruer.

Claus B svejser beslag på stålspærene så åsene kan placeres korrekt til montage af tagrytteren.

Nedtagne, gamle tagåse befries for net og kramper. Klavs og Steen i gang med det svære pillearbejde. Åsene skal genbruges hvor museumshallens 'kaninører' før sad.

Særligt ved gavlene krævede forberedelsen til tagrytteren en del arbejde. Her borer Kenneth for til franske skruer. En lille sky af træsmuld er på vej mod gulvet i museumshallen.

I løbet af dagen læssede Niels og Alexander nedtagne materialer på trailer og kørte dem til genbrugsplads. Steen ryddede området for dele af tagplader og andre nedtagne materialer. Ved siden af tagarbejdet nåede Claus N at adskille skinnestrengen fra treskinnesporet i spor 4. Skinnerne er nu placeret mellem spor 3 og 4 klar til borttransport.

Med en Manitou-maskine og arbejdsplatform var vi godt hjulpet i arbejdet højt over museumshallens gulv.

Hallens østgavl med et vinduesparti næsten nedtaget og det nordre 'kaninøre' stadig intakt.

Om kort tid håber vi at vores tildækkede lokomotiver kan befries for presenningerne. Et nyt tag betyder et tørt klima i hallen.

Den nye gavl med døren til Damp'a bliver nu forsynet med ståltrappe til perron og gårdsplads. Indenfor 12 måneder har vi bidraget til store forandringer omkring vores station på Hedehusgården.

I morgen er det planen at fjerne de sidste rester af det sydlige vinduesparti samt det nordlige. Mandag er det planen at vores tagentreprenør begynder nedtagning af det gamle tag.

mandag den 31. oktober 2022

Nyt fra maskinafdelingen #39-22 31/10:

Der arbejdes samtidigt på C3 og C4. C3 er længst - her monteres bænke. C4 får ordnet taget.

 Straks efter kaffen med dejlig citronmåne, som Niels medbragte, gik vi alle ud i værkstedsremisen og fordelte os omkring begge vogne. De stod så man kan se det er en rigtig produktion, der er gang i: C3 er ved at få monteret bænke og denne aften var det montering af de rustfrie beslag, der skal styrke bænkene. Jan, Per og Bjarne, Alexander m.fl. borede og skruede den hele aften. Beslagene var dem, der blev arbejdet på sidste mandag og Carsten havde derefter fået bukket dem i en passende vinkel. Bukkemaskinen blev denne aften anvendt til de fjederbeslag, der skal sidde på bogierne. Lars O. og Carsten fik udsavet, slebet og bukket de forskellige dele dertil.  De ansatser, der blev svejst på bogierne sidste uge, kunne Brian nu afrense og jeg grunde. Og de fine kantlister, som Jan fik fremstillet sidst, gav jeg en 1. gang sort. På C4 kravlede Kjeld rundt på taget og fik afrettet kanterne, så Niels, John, Klavs m.fl. kunne montere kantlisterne og til sidst gav Niels undertaget en kan finish med fugemassen, inden det får en sidste gang hvid maling. Gert og Rasmus arbejdede på de ny bremsesko, der skal anvendes i vognhallen til vogntogene.

Så der blev arbejdet i hvert et hjørne af værkstedet denne aften med 15 flittige fremmødte – Kommende mandag holder jeg fri, så det bliver spændende at se hvor langt vognene er kommet næste gang jeg ser dem… Mon ikke C3 bliver klar til juletrafikken? /Leif

Færdigsamlet beslag til affjedringen på bogierne.

Afretning af kanter på C4´s tag

Afrensning af glødeskal på bogierne

Bukning af beslag - kontrolmåling foretages

De rustfrie bænkbeslag monteret

Her foretages en test af bænkens kvalitet og styrke.
Udfaldet er tilfredsstillende :-)

Vognbænkmontageteam i aktion

Nye sko under produktion

Endelisterne til begge vogne får sort maling