Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 23. juni 2012

Nyt fra Bafd 23-6-2012


Lørdagen blev benyttet til oprydning både på Hedehusgården og på Brandhøj. Gennem mange år har der ved brændeskuret på Hedehusgården ligget en mindre bunke sveller delvist sammenfiltret med træ, som skulle saves til brænde. Vi fik taget disse sveller med på Brandhøj, hvilket inspirerede Carsten og Anders til at save det sidste brænde, slå græsset og få ryddet pænt op dér hvor bunken havde ligget. Et nydeligt resultat, der sammen med de øvrige nyklippede græsarealer og Leif's blomsterfyldte tipvogn giver et godt indtryk til kunderne.

På Brandhøj fortsatte Lars og Arne indsamling og sortering af sveller flere steder på arealet mens jeg fik bukket sporskiftet til, spigret samt monteret tvangsskinner. Dagen sluttede med lidt græsslåning omkring sporskiftebukkene på Rubjerg, der var  forsvundet i græsset, som gror ganske uhæmmet for tiden.

Steffen


Gamle, men brugbare perronelementer sorteres og stakkes efterfølgende i en stak til venstre for billedet. I forgrunden er sideskinnen ved at blive bukket med skinnebukkeren inden den kan spigres fast med korrekt sporvidde. Tvangsskinnen ligge også klar til montage.


tirsdag den 19. juni 2012

Kultog i USA

Extreme Trains - The Coal TrainHvad man dog ikke finder på YouTube...

En spændende udsendelse om en af de store kulbaner i USA, der kører gennem den berømte "Horse shoe"- kurve. Udsendelsen indeholder også dele om sporvedligehold og hjuludskiftning på 5 minutter..

Matt joins the coal train hauling a priceless cargo of coal through Pennsylvania from mine to power plant. Getting the train, which weighs 1,400 tons when full, over the Allegheny mountains can be quite a challenge. Matt pitches in with the crew as they load up the train and learns how the Nazis tried to blow the tracks during World War II

Kultog:

 part 1:


 part 2:


 part 3:


part 4:

part 5:
http://www.youtube.com/watch?v=_guBAryvToo&feature=relmfu


Generel historie om lokomotiver incl. mineloko og Panama-kanalens træk-tog:mandag den 18. juni 2012

Nyt fra maskinafdelingen #23-12 18/06:

 
M15 tager hatten af!
Så tog M15 hatten af… Med vores røde stabler som uundværligt redskab, fik vi taget taget af; men først fik vi reddet kryolitten, der havde gemt sig oven på taget i disse mange år i en spand. Det er jo den sidste kryolit fra minen i Iviqtut! Jan og Per havde i onsdags taget inderbeklædningen af og fjernet al glasuld. Nu er det også fjernet fra taget. Det er dog så bulet, at der skal en ny plade til. Det ser ud som om et læs kryolit er landet direkte på taget. Carsten og jeg fik ryddet op i de mange dele, der blev fundet frem bag værkstedet til bygningsdagen, så de kunne komme på en palle og blive placeret på Brh. Svend har de sidste mange onsdage drejet hjul og det ser godt ud! Jeg synes han fortjente en rengjort drejebænk at arbejde videre på. Kenneth puslede rundt med div. opgaver, så med ham var vi fem flittige denne aften.
Svends store produktion af hjul i rengjorte omgivelser

Lejekasser, fjedre og koblingsdele fra tipvogne


Posted by Picasa