Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 24. juni 2023

Nyt fra Bafd d. 24-06-2023

 

Lørdag var sikkert for manges vedkommende præget af studenterarrangementer og starten på Roskilde Festival, så Lars og jeg var ene om at repræsentere Baneafdelingen. Vi startede med at slå det høje, men visne græs foran Museumshallen på Hedehusgård. Med en indsats af buskrydder og plæneklipper kom det ret hurtigt til at se fornuftigt ud. 

Herefter gik turen til Brandhøj, hvor vi hentede kompressorvognen. Sporskiftet langs med museumshallen blev justeret i højden, og med den aktuelt meget tørre ballast var det ikke muligt at stoppe svellerne under med en spade. På turen tilbage til Brandhøj fik vi beskåret diverse nedhængende grene.

Carsten og Kjeld arbejdede bl.a. med vores nye område med bænke ved kiosken, og skyggen under træerne blev også testet i den forbindelse. Det skal nok blive et attraktivt sted.

Steffen

 


Forenden på sporskiftet understoppe. Solen bager, men heldigvis gør tryklufthammeren
det meste af arbejdet. (LLZ)

M30 med kompressorvognen. Der er tørt over det hele.

Nyslået græs, eller i det mindste resterne af det, overalt foran Museumshallen.mandag den 19. juni 2023

Nyt fra maskinafdelingen #24-23 19/6:

Vores nye, effektive "Tvangsblander" i aktion :-)

 Bygningsfolket fortsatte med den nye picnic-plads og fik glattet toppen af fundablokkene af efter onsdagens støbearbejde. I værkstedet fortsatte et flittigt hold med at adskille C411, og rammen ser i øvrigt fin ud. C3 blev grundigt støvsuget og vasket af, så den lige kan få det sidste lag sort på gangbrædderne næste mandag. Så burde den være klar.... I maskinværkstedet fik Otto drejet det sidste hjul på minideploriderne og lidt andet 😊

Gert færdiggjorde eftersynet af M24. Vi var 10 mand på Gården denne aften /Leif

Den nye picnic-plads er godt på vej - men der mangler dog noget endnu,
før publikum kan slå sig ned under skyggen af træet...

C411 er snart skrællet for det, der skal af, før der kan påsvejses tagstolper


De yderste gulvplanker under afmontagen

C3 får den grundige afvaskning, før sidste lag maling.

Nu er det snart kun de nye skilte, der mangler...


Baneafdelingen i Græsted

Efter aftale med Nordsjællands Veterantog har vi overtaget tre trækbukke til omlægning af sporskifter. De er alle af den kendte 'privatbanemodel' som vi har ved mange af vores sporskifter. Afhentningen foregik i smukt sommervejr søndag aften.

Græsted Station: Steffen slår sidefjælen på traileren op. Snart kan vi sætte kurs mod Hedehusene.

Inden turen gik hjemad, nød vi en kold øl (Steffens var alkoholfri), mens vi kiggede på de skinner Græsted Veterantræf lånte af os engang for snart længe siden.


 

søndag den 18. juni 2023

Plantoget 18. juni 23

Der følges godt med i rangeringsarbejdet

 

Så kom den første lettere gråvejsdag i lang tid; dagen før havde det endelig regnet og vi kan håbe, at det holder et afbrændingsforbud lidt på afstand.

Hedehusgårdens ridefolk holdt en festlig indvielse af deres nye belægning i ridehallen og det blev fejret med hoppeborg, kæphesteridning og slush ice. Jeg tror også en del af deres gæster fik en hyggelig tur med toget. Vi kørte i hvert fald både med motor og damp og togene var pænt og jævnt fyldte – uden dog at være proppede. Brandhøjbanen kørte med både motor og damp og vi havde en del passagerer dertil. Resten tog ud til naturlegepladsen og en lille håndfuld var på troldejagt. Både på damp- og motortoget havde vi dygtige og flittige aspiranter, så opgaven var let. Det blev en hyggelig dag, som sluttede med rundvisning til et par tyske smalsporsinteresserede og en lille familie, der fulgte med i hele afslutningstjenesten for Vildmosen. /Leif  

Dagens første togmøde på Rubjerg

Der er lagt op til en hyggelig festdag i rideklubben


et togmøde på to forskellige sporvidder...

og et togmøde på samme sporvidde :-)

- endnu et flot lokomotiv på Brandhøjbanen

Der følges godt med i afslutningstjenesten på damplokomotivet