Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 30. januar 2021

Nyt fra Bafd. 30-01-2020

Sidste lørdag efterlod vi skifte 114 ufærdigt. Vores plan var at færdiggøre det og begynde sporrenoveringen foran værkstedsremisen. Skifte 114 blev imidlertid færdiggjort i løbet af ugen af et arbejdsomt hverdagshold. Godt det samme, for med sne og frost sidst på ugen, var vejret denne lørdag ikke til sporarbejde.

Skifte 114 færdigt. Foto: PH.

Med frost i jorden sammenstillede vi hurtigt et alternativt arbejdsprogram. Kenneth og Lars tog M 12 til Brandhøj og hentede flishuggeren. Maskinen blev placeret i spor 3, hvor vi gik i gang med at rydde bevoksning i det efterhånden meget brede læhegn mod vest. Mens Peter, Steffen og Claus tog fat på beskæringen, kørte Lars til sporviften foran museumshallen for at samle gamle sveller sammen. Kenneth gik i værkstedet for at tilpasse en skiftebuk, mens Steen undersøgte hydraulikdele i opbevaringshallen på Brandhøj. Hans arbejdede med oprydning i maskinværkstedet.
Vi begyndte i sydenden af spor 3. Vejret var smukt og himlen blå. Motoren på flishuggeren spandt som en mis.

Lars samler gamle sveller i sporviften.

Vi arbejder os nordpå. Peter og Kenneth fodrer flismaskinen, mens Steffen arbejder med sav og buskrydder.

Lidt før frokost var de sidste sveller på plads på et sæt deplorider, trækbukken justeret og Steen tilbage fra Brandhøj. Vi var næsten halvvejs gennem hegnet ved siden af spor 3 og nu dukkede også Benjamin op. Med så mange mand steg tempoet og ambitionerne. Derfor endte dagen med at læhegnet nu ser lidt mere præsentabelt ud. Det betyder også at spor 4 er blevet lidt mere tilgængeligt.

Der arbejdes i et rask tempo. Kenneth, Benjamin og Lars slæber grene og stammer til flisningen.

Vi er kommet forbi perronen. Som det ses, har vi ryddet godt ud i bevoksningen, og de tilbageværende træer kommer virkeligt til deres ret, befriet for det omkransende krat.


Vi nåede enden af spor 3 inden det blev mørkt.

...og vi fortsatte helt til sporene foran værkstedet.

Arbejdsholdet var efterhånden lidt trætte i arme og rygge, men vi fik ryddet op efter os, rangeret på plads og fik flishuggeren i hus. Vi nåede stort set alle at være omklædte ved 18-tiden og kunne med god samvittighed tage hjem til et varmt bad.

Alt efter vejrlig arbejder vi med svelleudskiftning eller beskæring langs banen på lørdag.

Vi slutter med et billede af en rødkælk, for sådan en fulgte os hele dagen. Den fik lidt brød fra vores madpakker og fandt sikkert også en halvdød flue hist og her under vores beskæringsarbejde. En del af fornøjelsen ved udendørs arbejde i Hedeland!