Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 6. maj 2017

Nyt fra bafd. 06-05-2017

To hold fra baneafdelingen var på opgave denne smukke forårsdag. Et hold kørte ud på banen for at tage hånd om ukrudtsbekæmpelse, mens et andet hold blev på Hedehusgården for at skifte et par dårlige sveller i skiftet til spor 1 og 2.
Gravearbejdet er i gang.

Lars og Jørgen justerer rørstykker i skiftets tungerodsparti. Solen skinnede fra en skyfri himmel hele dagen. Solcremen kom frem og står nu på sin plads i banevognen.

Svellerne sad godt fast og med skiftets placering i kanten af en grusvej, var det hårdt arbejde at få svellerne ud. Da de gamle svellerne endelig var ude og nye på plads, justerede vi rørstykker og spigrede skiftet færdigt. Efter reballastering og håndstopning kunne vi rydde op. I mellemtiden var ukrudtsholdet vendt tilbage og vi sluttede dagen af med at rydde buske og underskov bag kiosken. Det skal give lys og luft til bygningen og publikum lidt lettere ved at se hvor de kan købe billetter.

Meget andet foregik denne lørdag i værkstedsenden af Hedehusgården. Både Nr. 3 og Da 7 var genstand for diverse justeringer og malingsopgaver og i værkstedsremisen foregik der også en del.
Nr. 3 tager vand ved vandkranen, der ser ud til at kunne trænge til et eftersyn.

fredag den 5. maj 2017

Så er der nye blade på vej...

Blade på bordet til weekendlæsning! Tak til Tommy O. Jensen for en fin artikel i jernbanen om vores jubilæum!


I min postkasse var i dag kommet to dejlige blade med posten; jernbanen med en fin artikel om vores forestående 40 års jubilæum og Tipvognen, der ligeledes har fint indhold om den snarligt forestående begivenhed. Særligt synes jeg godt om redaktørens fin artikel om hans vej ind i smalsporenes verden... Der er også sjove fotos af T1 fra den gang den kom til Hedehusgården.
Så har du ikke fået post endnu, så glæd dig. Samtidig skal du se efter dit frikort i begge blade (under den lille forudsætning at du er medlem i begge foreninger...).

Det i Tipvognen ligger løst, så tjek konvolutten inden du smider den ud og der er to kort, hvis I er et ægtepar! Det med frikort til rejser med foreningens tog har DJK haft i mange år, men det er første år til HVB. Vi håber at mange vil få glæde af kortet!


mvh Leif


torsdag den 4. maj 2017

Torsdagsbilledet #109

Den nye stålplade til røgkammerdøren med smil på... Vildmosen under vores første renovering, der tog 12 år... (Foto: Leif)
Den 17/11-2003 tog jeg dette foto af en ny, glad røgkammerdør på No3. Den gang var det svært at vide, at der endnu skulle gå næsten 5 år før "Vildmosen" igen kom ud at køre i 2008.
Efter sæsonen K14 måtte vi så fjerne den gamle kedel fra 1921 og bestille en ny. Det går der tid med, men mon ikke den samme, nu gamle røgkammerdør igen smiler under malingen? Den sidder nemlig nu på en ny kedel med et nyt røgkammer og netop i fredags blev officielt godkendt og klarmeldt til driften!
Vi nåede det inden jubilæet den 20. maj!! Flot gjort, gutter!

mvh Leif

mandag den 1. maj 2017

Nyt fra maskinafdelingen #18-17  01/05:


M25 står i tomgang under månelyset efter sit eftersyn. Motoren går efterhånden ret jævnt.


Da jeg hele aftenen stod med høreværn og sandblæste gulvplader og andre dele til T1, så bliver beretningen kort – men der blev arbejdet flittigt på både T1 og M4 med maling, fuge, speedertræk o.a. Carsten blev nødt til at udskifte den gamle køler på T1, som desværre var utæt. Så fandt han en anden gammel køler, der passede – men også den havde læk. En ny må anskaffes…

Mikkel og Jan foretog eftersyn på M25 og fik justeret bremser, motorgang mm. og Peter fik klargjort en god del på Da7. På snedkerværkstedet fik Niels ryddet endnu mere op og placeret maskinerne mere hensigtsmæssigt. Vi fik også besøg af Lissi og Lars, der gerne vil være aktive i vores lille forening og derfor har meldt sig ind. Lars er pensioneret smed, så der skal helt sikkert være fine opgaver at løse. Jeg gav den store rundvisning og jeg tror de kunne lide, hvad de så J Velkommen til dem. På den måde blev vi 13-15 medlemmer, der kom forbi Gården denne aften

De tre maskiner, der blev arbejdet på denne aften + Da7 udenfor


Fire færdigsandblæste og grundede dæksplader til T1...

Værktøjsrummet på T1 monteret og fuget, klar til sidste omgang maling.

M4