Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 7. januar 2012

Sidste fyring på strandvejsgasværket.

Værket blev bygget i 1893 og nedlagt i 1983 som det sidste kulgasværk i Danmark. Masser af tipvognstransport...

Strandvejsgasværket var et gasværk mellem Strandvejen og Tuborg Havn i Hellerup, Gentofte Kommune. Værket blev etableret 1893 og nedlagt 1983 som det sidste kulgasværk i Danmark, idet kulgassen ikke længere kunne konkurrere med naturgassen fra Nordsøen. Anlæggets bygninger var tegnet af bygningsinspektør Andreas Thejll og senere udvidet af Louis Jeppesen og er alle revet ned, på nær direktørboligen på Carolinevej 32. På arealet ligger i dag Tuborg Nord-området med erhvervsdomiciler og boliger.

mvh Leif

Nyt fra Baneafdelingen 7-1-2012

Årets første lørdag fortsatte vi arbejdet på Brandhøj st. Vi fik ryddet en kørevej mellem den nye overkørsel og frem til den lave oplagsplads. Her fik vi afhentet nogle af de perronelementer, som skal bruges til etablering af skydebrograven i vognhallen.

Vi vil fremover få et bohov for at lade batterier op i vognhallen til bl.a. pallestableren. Derfor er der indkøbt et solcellepanel, som vi fik monteret på den mest sydvendte tagflade. Kablerne blev trukket frem og det hele så ud til at virke umiddelbart inden mørket faldt på. Pallestableren er derfor sat til opladning, og så vil tiden vise om batteriet er opladet inden næste lørdag. Selv i gråvejr om vinteren lader systemet tilsyneladende en lille smule.

Steffen

Afhentning af perronplader på den lave oplagsplads. CN foto.

onsdag den 4. januar 2012

mandag den 2. januar 2012

Nyt fra maskinafdelingen #01-12 02/01:

På årets første mandag i Mafd fortsatte Carsten arbejdet med sneploven. Den blev jo ikke helt færdig til sæsonen 11, men mon ikke den er klar til indsættelse, hvis sneen skulle ramme os i K12.
Det er ophæng til rullerne, der arbejdes på. Jan og Per etablerede udtag til maskinerne i værkstedet og jeg fortsatte den store oprydningsopgave på det gamle snedkerværksted. Vi var 6 mand på værkstederne. Der blev ikke taget billeder denne aften, men se i stedet dette klip fra dagens avis:
Vi siger samtidig tillykke med 10 års jubilæet til smalspor.dk herfra og takker for at Anders og Kaare deler deres viden og informationer med os!