Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 29. april 2017

Bygningsdagen 29. april

Modsat de fleste andre bygningsdage, hvor solen har skinnet fra en flot himmel - så startede denne dag med styrtregn! Så det var held i uheld at dagens vigtigste arbejder kunne foregå under tag :-)

To store opgaver foregik samtidig, men i hver sin halvdel af vognhallen; der skulle sættes pendler op over de sidste to gangveje og der skulle bygges en skillevæg mellem udstilling og baneafdelingens del af hallen. Det udstillede materiel skulle også have en omgang forårsrengøring. Desuden skulle der ryddes op og monteres hylder i kiosken, samt males på det ny skodde. I værkstedet skulle et utæt rørstykke repareres. Og modsat sædvanlig praksis for arbejdsdage, blev der arbejdet videre med T1, så den kan blive køreklar til jubilæet. Der blev fremstillet og monteret sandingsrør. 
Så med regnen væltende ned blev rensning af tagrender og stakitmaling udsat til en anden dag. Vi nåede et langt stykke med opgaverne. Billederne må tale for resten:


Et praktisk arbejdsbord til montage af ledninger i pendlerne

Trafikchefen opsætter nye hylder i kiosken

- og Peter Post får sorteret Tipvognen i nummerorden

Det utætte rørstykke får en tur på operationsbordet

Første hul af en lang række bores

- og skinnen bankes godt ned i undergrunden

en enkelt drikkepause blev afholdt

med et lassokast kommer ledningen op til kurven!

Pyha! Der skal bores rigtig mange huller i skinnerne.

En pause i regnvejret blev benyttet til at male på skodden

fredag den 28. april 2017

Nyt fra maskinafdelingen 28-29/4 -17

Da 7 ude foran dampremisen efter endt klargøring
Torsdag stod den på klargøring til syn på Da 7 og Vildmosen. Da 7 skulle have indvendigt syn, hvilket betyder at inspektøren skal kikke gennem renseklapperne ind i kedlen, mens Vildmosen skulle være fyret op. Næste år er det omvendt. Desuden blev der monteret og tilpasset gnistfanger, dombeklædningen og inddækningerne til spild- og kraftdamprørene over cylinderne.    

Vildmosen med dombeklædningen monteret

Gnistfangeren i røgkammet 
 Fredag kom inspektøren som skulle tjekke begge kedler, de bestod begge to. Derefter var Bo, Lars og jeg en tur med Vildmosen til Fem Ege.
Carsten arbejdede på T1 hvor kommoden blev endeligt monteret. Lars fik sandblæst og grundet det ene sandrør.
Bo tjekker for varmgang på Brandhøj

På Fem Ege 

Tilbage på sin vante plads 

T 1 ved fredagens udgang

Lars sandblæser sandrør 

torsdag den 27. april 2017

Torsdagsbilledet #108

Denne gang går Torsdagsbilledet kun 10 år tilbage. Det er fra den gang, hvor Bygningsdagen blev kaldt Infra-dag ;-) Det blev en til lille collage, for samtidig med at der blev renset tagrender, opsat køle-anlæg og malet stakit, så blev der også kørt et stort særtog for en masse, søde spejdere!

Og husk at der igen er Bygningsdag på lørdag 29/4 kl. 9 og at tilmeldingsfristen var i går til Steffen :-)
Men måske kan du nå det endnu?!

Infradagen 28. april 2007 - med spejdersærtog

onsdag den 26. april 2017

Nyt fra maskinafdelingen 26/4-17

 Per og Jan arbejdede videre med M 4, som fik afrenset motorlågerne for gammel maling og set på opbygning af gastrækket. Hans fik malet motorhuset til M 4. Carsten arbejdede lidt videre med T 1.
Jan fjerner gammel maling på motorlågerne
Per arbejder på gastrækket 
Lars, Bo og jeg arbejdede på Vildmosen, hvor vi fik bugt med de utætheder, som havde vidst sig i går, da kedlen blev trykprøvet med luft. Derefter kunne der tændes op under kedlen. Da vi havde fået ild på risten, gik vi i gang med at få olie fra smøreapparat til cylinderen for første gang, siden maskinen sidst har kørt i 2013. Det gik lidt trægt, da olien ikke var meget for at komme igennem rørene. Da der så var kommet tilstrækkeligt tryk på kedlen, var vi en tur over graven for at få monteret bundproppen i vandkassen. Derefter blevet der justeret sikkerhedsventiler og maskinen blev ellers gennemprøvet. 

Bo strøg tændstik nr. 2, da den første gik udSå kom der endelig røg op ad skorstenen på maskinen igen Lars og Bo i gang med at få olie fra smøreapparat ned til cylinderen.  

Der justeres sikkerhedsventiler og bundpropen i vandstandskassen sættes i.
Sikkerhedsventilerne blæser 

mandag den 24. april 2017

Nyt fra maskinafdelingen #17-17 24/04:


Køler er nu monteret, samt speedetræk, batterikabling og de øvrige smådele

Bo, Peter og Carsten var allerede i gang på værkstederne, da vi andre efterhånden ankom.
Bo er nu færdig med at bearbejde det nye vandstands-armatur og ved at montere det i førerhuset. Samtidig er der blevet udskiftet flanger på flere kobberrør til nye mål. Peter og Lars fik monteret drivstænger, smøre-apparat, hanetræk og askekasseklap – og i dag kom de nymalede og nystafferede kedelbånd også på No3 igen. Det tager form!
Carsten lagde sidste hånd på førerplads-forvæggen til T1, som jeg derefter fik afrenset, grundet og malet. Inden da måtte vi dog udskifte slangen til sandblæseren – efter 10 år kunne plastslangen ikke mere. Billigt skrammel ;-) Bagefter blev det godt og flere smådele røg derefter gennem sandblæser og grunder.
 Hans fik monteret ny kabling til batterier i både M4 og T1.
M24 drillede lidt med gløderørene (igen) men det fik Jan og Per klaret (igen), så der også blev puslet med montage af speedertræk og andre smådele på M4. Niels fik ryddet endnu mere op i træværkstedet og udført stor service på rundsaven. Vi var 9 mand, der var i gang til sent denne aften.
  

Bo tilpasser hullet til vandstandsamaturet

Førerpladsforvæggen var fyldt med gamle gennemføringer - de fleste fra den gang at T1
var udstyret med gasgenerator. De er nu lukket til og det par rustne hjørner udskiftet.


Man ser tydeligt de mange "pletter", der er nu lukkede gennemføringer

De kan til gengæld ikke ses her. Grundet og malet!Plastslangen ligner en flækket wienerpølse. Ikke sært at sandblæseren har drillet på det sidste...
Drivstangen på No3 genmonteres


På snedkerværkstedet kan man nu bedre se de flotte kragarmsreoler,
som Niels har sat op og fyldt med materialerne til GM62