Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 11. august 2022

Årets sidste onsdagstog 10-08-2022

"Det var en varm og solrig onsdag" begynder historien. Det vejr holdt sig hele aftenen igennem og de passagerer, der havde valgt at hygge sig i Hedeland med en togtur, havde i hvert fald ingen grund til at klage over vejret. Kiggede de godt efter kunne de se både hjorte, ræv og et par rovfugle, mens toget fremført af M 24 rullede gennem det solbeskinnede landskab. Jeg nød M 24s nye og meget mere behagelige motorlyd efter den seneste justering. Lækkert! 

Dagens resultat blev helt hæderligt og mens togene afgik og ankom fra spor 1, var flittige medlemmer travlt beskæftiget med fliselægning foran værkstedsremisen.

En ung familie med en lille og meget lokomotivinteresseret knægt havde toget fra Rubjerg helt for sig selv. Aftenens mindste belægning på en afgang.

Det er svært at forestille sig at der her var en mindre dansk provinsby for mindre end 14 dage siden. 

Slet ingen at vinke til!


mandag den 8. august 2022

Nyt fra maskinafdelingen #29-22 08/08:

Puffer-arrangementet på C3 klar  og grundet i den ene ende og unders samling i den modsatte ende

 Det er alsidige opgaver, man får lov at rode med i klubben; denne aften startede Benjamin med at nedtage det gamle kølesystem fra kiosken. Det kunne ikke mere og skal udskiftes med nyt. Så det fik han afmonteret og sammen fik vi den tunge udendørsenhed ned på jorden. Brian tog sig af afmontering af de mange skilte fra standerne, der blev anvendt på Spejdernes Lejr. En del af dem bliver nok omsat til optændingsbrænde – beholdningen er lav efter en hel uge med tog hver dag…

Carsten havde næsten samlet pufferarrangementet i den ene ende af C3, så jeg fik delene grundet og fortsatte bagefter med tredje lag sort maling på C3. Imens blev arrangementet færdigsamlet i modsat ende. Niels havde givet den ene bogie og C3 en flot anden omgang sort – men denne aften gik Kjeld, Niels og Benjamin i gang med at lægge SF-sten på forstykket. Niels fik hentet to store læs stabilgrus, der hurtigt fik ben at gå på. Efter en tur med rystefætteren, så var laget klar til de første læs sten. De blev hurtigt lagt og det bliver en fornøjelse, når de er lagt alle sammen og der er en god, fast grund under fødderne. John L. og Alexander fik boret smørenibler i resten af lejekassserne, så de er klar til montage af lejer. Fritz fortsatte arbejdet med afdrejning af aksel til M9 og Otto foretog et par præcise målinger, så aksel og hjul kan komme til at passe sammen, når de skal krympes på. Snedkerafdelingen holdt lukket denne aften, men vi var alligevel 10 mand i værkstederne denne fine sommeraften. Nu er det min tur til sommerferie, så derfor holder ”Nyt fra Mafd” en kort pause /Leif


Klargøring af opstilling til afdrejning af den anden aksel til M9

En teknisk forklaring af pufferarrangementets virkemåde til nye medlemmer

Præcise opmålinger af akslehullet er vigtigt før der afdrejes

Tilpasning af en mellemplade til pufferarrangement

Nedtagning af skilteskoven

Lægning af SF-stenene går temmelig hurtigt

Endnu en serie lejekasser klar til videre behandling.