Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 13. marts 2010

Mafd-nyt, lørdagsudgaven 13/3-10' - nu i blogform

Lørdagens fine vejr lokkede 7 fra mafd til Hhg.

Dagen startede ud med en lettere motions-opgave, idet motorhuset til D13 hentedes ned, fra pallereol ovre i vognhallen, - hvilket lod sig gøre via et par gangbrædder og 4 mand.

Efterfølgende flyttedes motorhuset til værkstedsremisen, og Per Børge og Jan fortsatte med bl.a. tilpasninger på D13.

Og imens monterede Carsten, - Mogens og jeg de sidste af de nyfremstillede bogiesæt på C210.

Bo og Bjarne Belzone-limede 2 af Da7's lejepander i lejehus.


Ses


/
LLZ

mandag den 8. marts 2010

Nyt fra maskinafdelingen #13-10 08/03:

På Da7-renoveringen havde Bo og Lars brugt dagen på at vurdere, hvad der skal gøres for at gøre den køreklar og få genoprettet køreegenskaberne bedst muligt med mindst mulig arbejde. Bo og Carsten fik også set på, hvordan nye bremseklodser kan fremskaffes og hvilken legering, der skal bruges. Christian fik fyldt fedt i hjullejerne på de omsporede deployere. Vi gik også i gang med at fremstille en plade til tilkobling af trækstang. Senere, da flere dukkede op, gik små arbejdshold i gang med at rense endnu flere dele og adskille stroppe og akselgennemføringer. Begge de rødmalede sider fik en omhyggelig omgang afvaskning og pudsning. Malingen nedenunder er i fin stand.         
Carsten og Jan afhentede en ombytningskøler til D13, som Klingenberg lige havde på lager; allerede malet i Fordson-blå. Tak for den! Per Børge og Jan fik den monteret med slanger mm. En prøvetur nærmer sig da! Villi fik monteret kablerne til radioen i M9 på nydelig vis med kabelkanaler. Jeg fik da også malet turbinedelene en 2. gang… Vi var 11 fremmødte i løbet af dagen, der kom godt videre med opgaverne og i Damp a´ fik vi til kaffen set en Per Børge-video fra et par Hollandske veteranbaner, der havde flot materiel at vise frem!
Et bonuslink fra Claus Nielsen, der fremstiller de mest fantastiske modeller:  se med her!

mvh Redacteuren