Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 26. november 2016

Nyt fra Bafd 26-11-2016

At vi fredag har deltaget i julefrokosten for HVB's aktive medlemmer plejer ikke at være en hindring for arbejde på banen lørdag. Det var det heller ikke denne lørdag. Tre mand samledes op ad formiddagen på Hedehusgården.

Efter at have konstateret at vi ikke behøvede at supplere beholdningen af bremsesand fra fjernlageret på Brandhøj, rensede vi drejeskivegraven for gamle blade. Vi tog også hånd om en del blade fra sporene foran den store remise. En bivirkning af at have smukke løvtræer tæt ved sporene på Hedehusgård station.
Steffen  tømmer drejeskivegraven for nedfaldne blade. En vigtig forberedelse inden juletrafikken.

Af flere omgange i løbet af dagen prøvede vi at afmontere låsemøtrikkerne på drejeskivens midtertap. Enkelte lokomotiver har nemlig vist sig, under særlige forhold, at kunne strejfe toppen af boltene og møtrikkerne. Efter en del asen og masen og iblødsætning af møtrikkerne i WD40 fik vi efter kraftig opvarmning endeligt låsemøtrikkerne af. Nu kan vi få reduceret højden på arrangementet.
En låsemøtrik varmes op med blæselampe, inden den skrues af med fastnøgle og rør.
Trods varmen skulle der to mand til at skrue møtrikkerne af. De tomme øldåser har vi ikke selv tømt. De er indsamlet på stationsarealet og panten ender i klubkassen.

Den utætte cylinder fra 'hopperen', som blev afmonteret sidste lørdag, var i løbet af ugen blevet repareret. Cylinderen blev sat på plads på maskinen, mens samtlige skifter på vognhalsbanegården og Hedehusgård station blev smurt og gjort klar til juletrafikken. Vi fik desuden fjernet de mange nedfaldne blade omkring kiosken, renset tagrender og gjort området omkring kiosken klar til juletrafikken.
Lars er næsten klar til ønske god jul til vores passagerer.

Overkørslen renses. Det er ikke småting, der samler sig i sporrillen.
Som led i bestræbelserne på at få gjort snedkerværkstedet operationelt igen, indledte vi første etape af en oprydning. Vi flyttede bl.a. fire arkivskabe til kontoret, hvor vi også fik justeret lidt på bord- og lampeplacering.

Alt i alt en produktiv dag. Desuden virker lidt arbejde som en god måde at overkomme den mæt- og mathed, der kan følge en god julefrokost!

Nyt fra Onsdagsholdet - M25 prøvekøres

Der oprangeres.

Onsdag den 23. november var så dagen, hvor M25 endelig skulle bevise sit værd.
Efter lidt startvanskeligheder med M25, skulle M24 rangeres frem, men den ville heller ikke starte!
Efter en del mingeleren kunne vi konstatere, at de nye gløderør ikke passede i motoren; de var simpelthen for lange, så de kortsluttede til stel, når de blev skruet i bund.
Efter vi så skiftede tilbage til den gamle type (der tilsyneladende brænder af for et godt ord) virkede det hele igen, og M24 blev så spændt efter M25 som belastning.
Prøvekørslen fungerede fint uden problemer; M25 trækker som den skal og futter lystigt op og ned ad bakkerne uden at ænse belastningen på krogen.
Så alt i alt kunne vi konstatere, at det sidste års arbejde med at renovere motoren til fulde var besværet værd.
Nu mangler bare lidt maling og lidt skilte, så er den klar til Julekørslen i december.

Mange hilsner
Hans-H
Resultatet vurderes af kyndige.

torsdag den 24. november 2016

Torsdagsbilledet #87

Den 7. marts 2004 var IBK på udflugt til Fætter Fly, alias "den gale gartner" og se hans og Gillelejegruppens fantastiske samling af fly og køretøjer. Jeg tænkte på den efter lørdages Politiken havde bragt en artikel på flere sider derfra. Det er jo også en flok dedikerede mennesker, der bruger meget af deres fritid på at få god gammel mekanik til at fungere igen :-)http://www.gillelejegruppen.dk/

http://politiken.dk/gammel-krigsmekanik-faar-det-til-at-krible-i-gillelejegruppens-fingre/

Gammel krigsmekanik får det til at krible i Gillelejegruppens fingre

I en nedlagt gartnerihal uden for Gilleleje bor en stor del af de rekvisitter, som har optrådt i danske Anden Verdenskrigs-film – blandt andet bæltekøretøjer, motorcykler, våben, radioer, uniformer og et komplet feltlazaret. Bag samlingen står Gillelejegruppen – 13 mænd med håndværkerhænder og en helt særlig interesse for at bevare historien – som siden 1990’erne har istandsat materiel fra Anden Verdenskrig til glæde for filmrekvisitører, museer og det danske forsvar. Det hele begyndte med et tilfældigt småskænderi i en boghandel


mandag den 21. november 2016

Nyt fra maskinafdelingen #38-16 21/11:


Dækplade til kontrolleren får sidste lag maling og finish

Sidste mandags ”Nyt fra Mafd” udgik, da Redacteuren var bortrejst og substitutten arbejdsramt. Men der blev både monteret skorsten på No3 og forvarmerens til- og afgang på M25 blev placeret på en bedre måde, således at det opvarmede vand ikke længere passerede køleren.  Det havde nemlig den uheldige virkning at køleren og ikke motoren blev forvarmet…  Peter drejede denne aften skabeloner af træ, der skal bruges til at bestemme hvor spilddamprørene skal placeres i den nyligt genmonterede skorsten på No3. Opgaven med T1fortsat. Førerhuset på M25 var fint afslebet og fik denne aften et lag maling; hvilket også luger og motorhus fik. Der blev også opsmurt og klargjort yderligere, herunder monteret hjemmeloddet julebelysning. Vi havde også besøg af en fotograf, der vil forsøge at bruge os i et lille projekt. Han fik en rundvisning og synes godt om hvad han så J Vi var 7 mand i fuldt sving denne aften.

Carsten udsættes for beskydning af to fotografer...

Forvarmerens nye og bedre placering.

M25 Førerhus og låger under bemaling

Kølerproppen får også en omgang grå!

Aftrækket har hældt sod ud over motorhuset og julebelysningen monteres

Her beundres de smukke julelys. Nu mangler blot lidt julegran.

No3 med skorsten igen

Målfast træplade-skabelon til skorstenen under fremstilling