Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 28. februar 2022

Nyt fra maskinafdelingen #07-22 28/02:

endnu en aftenstemning med tipvogne og lokomotiver foran værkstedet, hvor gulvholdet er godt i gang

 Det første jeg skulle se, da jeg kom til Gården, var hvordan resultatet af lørdagens vognvask var blevet. Det var flot! De har ikke været så rene i mange år – men nu kan man se at de trænger til en omgang maling på sider, gulv og trinbrædder. Mon ikke vi kan nå det inden sommeren? Rasmus kom med et par trækbukke fra roebanerne, som var sanket hos vennerne i Maribo. Dem fik vi læsset af. De kan godt komme til værdighed igen. Hans N. havde også været i gang med penslen og malet alle tagspær med grunder og hvid, så de også er klar til når rammerne til C3 og C4 ankommer.

Efter kaffen, så gik vi alle i gang; John L. bemandede søjleboremaskinen og fik boret og undersænket dækpladerne til lejerne, samt testsamlet de første deplorider.

Niels og Brian, samt flere hjælpere flåede endnu et stykke betongulv op mellem sporene til graven og ved siden af, så det også kan få et nyt, stærkt lag beton.

endnu et stykke gulv er på vej op i tipvognen

GM62 er kommet på værkstedet til det store 20 års eftersyn og Gert foretog en grundig gennemgang af træet ude og inde. Det ser nu ikke helt skidt ud og en omgang maling kan hjælpe meget. Jeg afmonterede derfor alt indvendige skilte, skruer mv., så væggene der også kan få en omgang. Det trængte alligevel til lidt bedre struktur. Snedkerafdelingen skal nok se lidt på portene… Lars O. svejsede nye pufferkoblinger til D8 og Kjeld fik fuget mellem vægtklodser og ramme. Henning arbejdede videre med delene til B3 og Carsten gav en hånd med hele vejen rundt. Vi var 11 mand, der arbejdede hårdt denne aften – og hyggeligt var det osse!

HUSK AT der er GF22 på lørdag kl. 10.30 i Hedehuset! Vi ses /Leif


Der svejses


Puffer til D8

Fugearbejde på D8
GM62 tømt for alt på væggen


Sidst på aftenen tilbød Rasmus skopudsning med fedtelær..

Nyt fra Bafd og Mafd d. 26-02-2022

 Lørdag var der stor aktivitet på Hedehusgården allerede fra morgenstunden. Maskinafdelingen havde arrangeret en vognvaske-dag, hvor vores personvogne skulle vaskes og klargøres til sæsonen. Til det formål var der indkøbet morgenbrød og frokost, så de mange nye aktive i maskinafdelingen kunne holde sulten fra døren, alt i mens der blev vasket vogne. Hele dampstammen samt melisvognen i motorstammen nåede at blive vasket både udvendigt og indvendigt i løbet af dagen. Det er mange år siden, at de har været så rene.

Baneafdelingen brugte dagen på at etablere et kabelrørsanlæg fra nordenden af vores nye perron, forbi kiosken og over til vognhallen. Vores eksisterende forsyningskabler til kiosk og vognhal var oprindeligt ophængt på den nu nedrevne lade, så de skal i den kommende tid lægges ned i kabelrørsanlægget. I alt knapt 300 m kabelrør og 3 brønde blev nedgravet denne dag i det skønneste solskinsvejr, hvor vinterjakkerne for en stund kunne lægges lidt væk.

Næste lørdag er der generalforsamling, men efter denne arbejder vi nok videre med kabeltræk.

Steffen


Vognvaskeholdet ved opstart på opgaven. Fra venstre Peter, Kisser, John, Steen og Niels.
Herudover deltog Carsten, Henning og Brian.
Lars og Søren er i gang med at tæmme kabelrørene. En brønd ses tv. (CN)


Gravearbejdet er nået frem til kiosken og det sidste hegn må lade livet. (RBJ)

Der graves videre forbi kiosken mens der dækkes til i baggrunden (RBJ)

Vognvaskeholdet er rykket ned foran værkstedet og har taget vores hedtvandsrenser til hjælp


Der graves henover grusvejen (SH)

Dagen sluttede af med opsætning af den første ud af 4 træmaster, der skal bære den kommende
perronbelysning (RBJ)