Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 20. juli 2020

Nyt fra maskinafdelingen #28-20 20/7:





Dagbladet, mandag 20/7 bringer denne fine artikel om Onsdagstoget!

Carsten fik fræset endnu et par lejekasser til de nye bogier og bagefter forberedte han sammen med Kjeld et løft af svingakslen til bagløberen på Sukkergris. Den skal også afmonteres – og den er pænt tung… Bagefter fik de kigget på, hvordan en ny spinnel til omstyringen på M30 skal fremstilles. Jeg havde derfor fin plads til at male anden halvdel af motorrummet på M30 med lys grå – så er det lettere at se oliespild… Som der forhåbentlig er længe til opstår på en så gennemrenoveret motor.
Benjamin og jeg fik set på den nyinstallerede monitor i Superfos. Den er indtil videre anbragt lidt på sned, så videoen kan ses udefra førerhuset. Der blev trukket kabel til lyd og det virker også. Steen var på Brandhøj for oprydning på pallerolerne, men så også at der er brugbare reservedele fra den anden Superfos, som Carsten så henter ved lejlighed. Benjamin fik også ryddet op i gamle el-dele på lageret. Gert fik gennemset de sidste nye godkendelser og katalogiseret dem.
Selvom ferien nok er ved at nå os, så var vi da 8 mand, der kiggede forbi denne aften. /Leif



Installation af løftegrej til svingakslen

Maling af motorrum, del 2 på D30

Videovinduet står skråstillet indtil videre - nu med lyd.

søndag den 19. juli 2020

Plantog 19. juli 2020 - billedreportage:

Billetkøen gik langt ned mod vejen, men alle fik en plads

Dagens vejr indbyder til en togtur. Sådan må mange have tænkt denne dejlige, men let overskyede morgen. Så før billetsalget åbnede og til 10 minutter efter første tog skulle have fløjtet afgang, stod der en lang kø. Alle, der ville med motortoget, kom dog med til sidst og vi fik fløjtet afgang. Resten af dagen fortsatte med travlhed foran billetlugen og næsten alle tog blev kørt med gæster i alle kupeer. Dog med ledige pladser, da vi af hensyn til retningslinjerne kun har folk fra samme rejseselskab i samme kupe. Det sindrige reservationssystem sørger for, at der også er pladser til hjemturen fra Fem Ege. Så på den vis gik logistikken op i en højere enhed og bortset fra de få, der måtte gå forgæves, så tror jeg alle havde en rigtig dejlig dag med toget. Hele dagen fortsatte vejret med at være behagelig overskyet, med lette solstrejf og en let, forfriskende brise. Køerne på Sletten holdt sig hele dagen tæt på banen og hilste pænt på togets gæster. Billederne fortæller resten /Leif




Køerne og den flotte tyr hilste pænt på vore gæster


to fyldte tog møder hinanden på Brandhøj






Sidste damptog vender hjemad