Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 5. maj 2014

Nyt fra maskinafdelingen #21-14 5/5:LM9 får det årlige eftersynKenneth holder ferie og hvor er dejligere at være end under en vogn i Hedeland? Det er tid til det årlige vogneftersyn, så vi er klar til sæsonstart d. 18. maj. For at kunne få vogne ind skulle "brillen" under Da7 dog nødtørftig fastgøres, så vi kunne bugsere lokomotivet over i værkstedremisens midterste spor. Med graven klar til vogneftersyn, hjalp Mads og Peter til med rangeringen og fik sammen med Kenneth hentet LM9 i vognhallen. De to drenge fik noget at se til med bugsering af liften fra den ene ende til den anden for løft af vognkassen, så bogierne kunne smøres og tjekkes. 
Travlhed omkring M24

Efter flytningen af Da7 fik jeg malet skorstenen 2. gang og derefter afrenset og malet forsiden af cylindre og gliderkasser. 

De afrensede cylindre og gliderkasser får ovnsort
Det pynter vel efterhånden på fronten

Rundt om M24 var der også travlhed; Jan fik samlet bremserør, Per genetableret mere af de elektriske installationer, mens Carsten og Bjarne arbejdede med pakninger og oliefiltre. Pludselig dukkede et pakkebud op: Han medbragte en pakke, der viste sig at indeholde et 220V/ 2200W varmelegeme og tilhørende dæksel til motorforvarmning. Faktisk var vi alle i gang med M24 på et tidspunkt, så det var et omsværmet lokomotiv!   Det ser godt ud og al energi blev straks sat ind på at teste det i en spand vand, samt se hvordan man kunne etablere en forsyning via tilslutningen til fremmednet. 

Varmelegemet beundres
løst monteret i dækslet

- og testes


Lars fik også besøg af en gæst, der medbragte en ny simmering til den manuelle skinnebukker, så den er også klar til aktion nu. Det er herligt, når værkstedet summer af aktivitet. Det gjorde sørme denne aften med 10 medlemmer på Gården.