Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 6. december 2018

Torsdagsbilledet #184

I denne søde juletid, hvor juletogene lystigt kører afsted, så håber vi vel alle på det lille drys sne. Så for at skabe den rette stemning er dagens Torsdagsbillede et foto af M12, der rydder sne på Fem Ege station en dag i marts 2005. Jeg mener at vide at fotografen er Claus Nielsen...


mandag den 3. december 2018

Nyt fra maskinafdelingen #47-18 03/12:Et lille arbejdsmøde om den sidste finish for håndlisterne efter prøvemontagen.


Der sker jo også noget, selvom det ikke er mandag – både onsdag og lørdag bliver der arbejdet på værkstederne; Carsten og Kjeld havde fået svejset alle stolper på C523, samt opsat en side som mock-up for at se om det nu også kan passe. På E28 er der færdiggjort flere opgaver på både puffer og batterikasse. Carsten fortsatte med at indbygge et aflastningsstag, så batterikasse med dens to vægtplader kan holde til at blive løftet i de nye kranbeslag. Staget blev monteret i et par fine beslag – en rigtig solid løsning – som vi testede senere ved først at løfte hele kassen og bagefter ved at hive en vægtplade ud af kassen. Ved samme lejlighed kom der et par strøer til transportsikring under pladen, da den blev lagt på plads igen. Det hele skal snart afsted til sandblæsning ude i byen. Kjeld savede og skar et par store vinkeljern til, så de efterfølgende kunne varmes i form og svejses til et par banerømmere til E28. Der blev også tid til at svejse en lille stand til Niels, som skal anvendes til fløjtelodningen.

Niels arbejdede på montage af smørenipler til smøring af C523´s glide-hjul. Imens alt dette skete fik jeg malet de to hjulsæt og akselkasser på bogien, så den snart kan blive vendt og færdigsamlet – og få sort på oversiden. I løbet af ugen har D10´s motor fået genmonteret bundkar m.m og denne aften blev der arbejdet med at fremstille en aftrækker. I snedkerværkstedet gik det godt, lige indtil en sikring gik – så Hans og Erik gik på jagt for at finde i hvilken el-tavle og hvor. Det var ikke så enkelt, da forsyningen er omlagt under staldbyggeriet – men til sidst kom der lys igen… 10 mand fandt frem til Gården i decembermørket.

Prøvemontage af støttestag i batterikassen,
 så kassen kan holde til at blive løftet, 
når det er fyldt op med tunge batterier


Efter grundig afrensning, så kan hjulsættene males.

Beslag til støttestaget svejses

Det testes at løsningen er solid og at pladerne kan komme ud

Vinkeljernene får skåret en slids...


Så får de en omgang varme og et slag med den store hammer

Til sidst en god svejsning. Så mangler kun montagehuller

D10-holdet fik først besøg af fotografen 
sidst på aftenen; Her ses et bundkar...