Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 24. januar 2019

Torsdagsbilledet #190

Vi vender os fra sidste uges særtog med banebørster til en gruppe arbejdsomme mænd en vinterdag i 1981. Som i øjeblikket ligger der en smule sne på jorden. Holdet er travlt beskæftiget med at lukke den store remise for vejrliget. Det ser dog ud til, at der om lidt skal holdes en mindre pause i ly for den faldende sne.
Bygningsarbejderne er fra venstre: Peter Andersen, Tage Vind og Torben Pihler; på stigen Henning Dyrkilde, Finn Sørensen med tophue og Kenneth Peterrsen i højre side. I forgrunden ses vandkasserne fra B 3. Foto: Ole Bredbergs samling.
Den store remise skabte et værdifuldt fundament for HVB, der gjorde det muligt at fortsætte indsamlingen af lokomotiver og påbegynde istandsættelsen af materiel. Kun få andre jernbaneklubber tog så tidligt den beslutning, at prioritere så store midler til bygninger som HVB. Enten brugte man eksisterende, gamle remisebygninger eller arbejdede under åben himmel.

mandag den 21. januar 2019

Nyt fra maskinafdelingen #03-19 21/01:Delene samles, maskinen tilsluttes og afprøves med succes.


Tidligere på dagen fik Carsten arrangeret at vores nyanskaffelse, en brugt fræser til snedkerværkstedet, blev leveret og sat derind på en palle - efter en del udfordringer med en stor maskine, som en af byggefolkene havde parkeret lige foran porten. Heldigvis kom hjælpen samme sted fra, da en af tømrerne lige fik den lirket ind med en minigraver.. Aftenens store opgave blev derfor at få den placeret og samlet, samt tilsluttet til stikket. Det gik heldigvis fint og prøvekørslen gik upåklageligt. Ham, som vi har købt maskinen af har lovet at komme forbi og instruere os grundigt. Erik og Martin fremstillede straks en opbevaringskasse til en anden, mindre specialmaskine vi fik med i købet.

Carsten fik også fræset kanterne på endnu et par lejekasser og jeg fik da også færdiggjort afrensningen af hjulsættene og derefter fik de en omgang med Olsen-sort. Så er det ikke nødvendigt med grunder. D10-holdet holdt planlægningsmøde. Arbejde i værkstedet blev det ikke til denne aften. Vi var 8 mand på Gården denne sne- og sjapramte aften.
En opbevaringskasse under udskæring
Lejekasser under bearbejdning
Afrensede hjulsæt, nu malet med Olsen-sort

Endnu en aften med sne - mere end sidste mandag...