Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 7. juni 2023

Onsdagsbyggeholdet 7/6-23

 I sidste uge blev en opfordring til at melde sig til støbning af fundament ved kiosken udsendt:

 Jo flere vi er, desto nemmere bliver det, da vi så kan afløse hinanden ved skovlen og trillebøren, medmindre der endda også kommer en, der kan betjene gravemaskinen og fylde i med grabben, da jeg lejer en tvangsblander.

 Bygningafd. fik derfor samlet et stærkt hold bestående af Kjeld, Carsten, John L., Henning, Lars L. og Niels. Sammen fik de støbt 2/3 af fundamentet og lagt lidt fundablokke ved kiosken for udbygningen af hyggeområdet til vores passagerer og for at skabe synergi med resten af perron og det kommende museum.

Der blev svedt godt og grundigt i varmen - men humøret var som altid højt.

Næste onsdag er hele støbningen forhåbentlig færdig - men stadig må flere gerne hjælpe med rundt om kioskområdet.

Lars O. stod som ene mand ovre ved Storebæltsvognen og sleb grater m.m. af de kanter, der skulle finpudses.

 Så travlt havde de, at der kun blev taget fotos af fundablokkene ;-)

Så dette var hvad der skete denne solrige solskinsonsdag

Hilsen

Niels

mandag den 5. juni 2023

Nyt fra maskinafdelingen #22-23 5/6:

Velkommen hjem til dagens særtog

 Også når det er Grundlovsdag er der arbejdsaften… Først kunne vi sige velkommen hjem til særtoget og bagefter var der hyggelig snak mellem togets personale og de tidligt fremmødte i maskinafdelingen. Carsten brugte en af de metalplader, der var nedtaget i forbindelse med indsættelsen af de nye, fine vinduer i værkstedremisen. Den blev forarbejdet, så flamingopladen endelig bliver korrekt skjult. Et 30 år gammelt hængeparti har fået sin flotte afslutning.

Ny, flot dækplade - efter 30 år!

Det var også tid til et kort projektgennemgangsmøde, som vi holdt indendørs i varmen. Status på projekterne er rimelig grøn og når jeg ellers bliver færdig med taget i C3 og skiltene er monteret, så er vognprojektet endelig helt afsluttet. Vi talte derfor om hvilke enheder der skal have sporplads i den nærmeste tid. Efter mødet fik Niels og Kjeld hjælp til at få savet et par længder skinner til hegnet, der skal rundt den nye bænkeplads. Bagefter blev de slået på plads!
  
HUSK der støbes mur onsdag – alle med en skovl er velkomne 😊 

John og Brian fortsatte med at udskære og slibe et par stykker jern, der skal monteres på 70-16. Carsten og Benjamin fik også opdateret tegningerne af bogierne med de rettelser, der er fundet undervejs. Fritz fik drejet det sidste på de ringe, som tandkransene til M9 skal monteres på. Nu skal de gnistbearbejdes, så der er plads til en not. Jeg klargjorde taget i C3 til et sidste lag maling og fik ikke set alt hvad der hændte denne aften, men jeg talte 12 mand denne skønne sommeraften… /Leif

Emnerne klar til videreforarbejdning ude i byen
Taget i C3 under bearbejdning

Skinnesavning. De er tunge...

- og her bankes skinnerne på plads - klar til støbning

70-16 gør det fint ud for et siddearrangement til rygepausen

Udskæring af endnu et par stykker jern til 70-16Særtog Grundlovsdag 5. juni 23

Særtoget klar til afgang - de sidste skal lige ombord...

 På en dejlig sommerdag, en mandag og selveste Grundlovsdag, havde Familienetværket i Roskilde bestilt et særtog til 100 børn og voksne. Det blev derfor nødvendigt at foretage en særlig oprangering, så der var pladser nok. Med afgang kl. 15, så havde luften fået en behagelig temperatur, da toget fløjtede afgang. Målet var en tur til Fem Ege, hvor der blev holdt en legepause på en times tid. På videoen er toget næsten ved at nå hjem igen – i skoven lige ved Fiskesøen. Jeg var ikke selv med, men kunne ved hjemkomsten høre en masse begejstrede og trætte børn sige at det havde været alletiders tur. Vi håber snart at få besøg af dem igen /Bruno og Leif

Se en kort film af turen gennem skoven her:

Toget vel hjemme igen efter en god tur

Bo og Bruno tog tjansen i lokomotivet

Snart er vognene igen tømte

- og lokomotivet kan rigges af


søndag den 4. juni 2023

Billedkavalkade fra søndag 04.06.2023

Som de foregående køredage var også søndag 4. juni en fin solskinsdag med blå himmel. Masser af passagerer havde valgt at tage toget ud i Hedeland. I modsætning til de tidligere køredage havde vi ikke mange rejsende til og fra Flintebjerg. Til gengæld var Stenager meget trafikeret. Brandhøjbanen kørte og mange skulle en tur op og nyde de små tog.

M 24 har ventet lidt på No. 3 og personalet besvarer et par spørgsmål fra passagerne. 

Udveksling af rejsende på Stenager Trb er afsluttet og toget afgår mod Hedehusgård. En af de dage, hvor udvidelsen og forlængelsen af perronen gjorde tingene en hel del lettere.

Der er altid noget at se på i Hedeland. En landmand var i færd med at høste hø, mens toget passerede.

Sidste tog er på vej ind på Hedehusgård Station. M 24 holder klar til at følge efter og tage sig af rangering med vognstammen. Så kan dampholdet hellige sig dagens afsluttende opgaver på No. 3.

Der er allerede særtog igen mandag 5. juni og hele fire selskaber aflægger besøg lørdag 10. juni. Det bliver en helt stor særtogsdag med både damp og diesel.