Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 1. oktober 2023

Nyt fra Bafd 30-09-2023

 Dagens Bafd-hold bestod af Claus B, Børge, Peter, Alexander, Søren, Lars, Steen og Steffen. Banetoget var allerede oprangeret ved perronen, da jeg mødte ind, og hurtigt fik vi opdelt os i to hold. 

Søren og Lars brugte dagen sammen med Andrew og fik arbejdet med etablering af ny forsyning til kiosken. Dette arbejde nåede dog ikke i mål i løbet af dagen, og forsætter derfor i den kommende uge, 

Resten af holdet kørte til Brandhøj, hvor dagens hovedopgave var valsning af kurveskinner til den kommende udveksling ved km 3.7. Forinden skulle de dog findes frem fra lageret, så en større rydningsopgave blev igangsat. Vi fik ryddet småbuske i sporet bag om vognhallen, og efter et par timers arbejde blev vi klar til at læsse skinner. Ret hurtigt fik vi tav på denne opgave, og vi forsatte derfor med at valse dem i den elektriske skinnevalse. Denne viste dog tegn på slidte kileremme, så dagen sluttede med at gøre skinnevalsen klar til at udskifte disse. 

Næste lørdag fortsætter vi derfor formentlig med at valse og udlægge skinner, så selve sporombygningen kan igangsættes umiddelbart efter at efterårstogene har kørt.

Tak til Peter for fotos.


SteffenM45 skubber Energivognen og slagleklipperen ud af vognhallen,
så skinnevalsen kan findes frem. 

Vores 24 kg/m skinner ligger pænt stakket i to store stakke.
Med brækstænger skubbes skinnerne til højre, hvor de læsse på deplorider.

Med minigraveren håndteres de enkelte skinner. I baggrunden
ses de lige uvalsede skinner, mens de valsede ligger til højre.

Claus løsner kileremme mv. på skinnevalsen