Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 1. december 2016

Torsdagsbilledet #88

Glædelig 1. december! På lørdag starter julekørslen. Måske endda med lidt sne?

I marts 2005 var der sne nok på banen og forud for et særtog kørte vi et rydningstog med M 12. Der var rig lejlighed til at både skovle og feje, for sneen lå tungt. Flere steder havde M 12 da også ganske svært ved at stå fast.

Få uger før havde jeg investeret i et nyt digitalkamera, et Sony DSC P-100. Det kostede med hukommelseskort lidt over 4.000 kroner. Det beløb får man en del mere kamera for i dag!

Det sydlige skifte på Rubjerg station fejes rent. Som sædvanligt, når det har sneet og blæst, lå der en del driver på stationen og lige syd for.
M 12 gennembryder en drive på Fem Ege station. Her samler sig ellers ikke normalt større driver, men i 2005 må særlige vejrforhold have gjort sig gældende!

onsdag den 30. november 2016

Klar til juletræstog?

"Tiden sig nærmer..." lyder det i en julesang fra dengang jeg var dreng. Snart skal vi i gang med juletogene og som sædvanligt har mange været i gang med forberedelserne. Banen er klargjort, materiellet er set efter og vi har holdt trafikafdelingsmøde. I den seneste måned har vi uddelt brochurer, sendt materiale til aviser og markedsført juletogene online. Faktisk har vi delt brochurer ud i et omfang, så vi netop nu er i færd med at trykke et nyt oplag af julebrochuren.

Som noget nyt hænger vi i år et par 2x3 m. bannere op omkring Hedehusgården for at sikre, at ingen, der har lyst til at køre med juletog, får problemer med at finde ind til stationen.

God julekørsel!


Taastrup Lokalavis med flot blikfang i form af Da 7.

Et opslag i juleindstikket til en lang række lokalaviser i hele landet behandlede temaet juletog. Kortet inkluderede også HVB, selvom vi ikke er placeret helt korrekt på kortet. Vi ligger jo ikke i Jyllinge!
Nærbillede af tekstboksen om HVB.
 

Et af vores Facebook-opslag om julekørslen. Dette er fra Facebook-gruppen 'Hedehusene netavis' og har fået ikke mindre end 65 'likes'.

mandag den 28. november 2016

Nyt fra maskinafdelingen #39-16 28/11:


Status kl. 22.00: M25 nymalet og klar til julekørslen. Der mangler blot julegran med lys på fronten!


Efter en hyggelig julefrokost i fredags var der jo rigeligt at snakke om, men det var der næsten ikke tid til for M25 skulle jo have den sidste finish før julekørslen starter på lørdag… Første opgave for M25-holdet var blandt andet at få styring af lys til at fungere korrekt. Det har været lidt skævt tidligere. Det snavsede motorhus skulle også afvaskes og fremstod bagefter som næsten nymalet, mens vandet blev kulsort. Dækpladen foran køleren skulle monteres. M25 skulle osse litreres igen.  Og der skulle males! Så på et tidspunkt havde vi 4-5 aktive malere i gang, så lokomotivet kan stråle om kap med julelysene, når det kører ud af værkstedet. Lars og Peter syslede først med drejeskiven; en uafsluttet opgave fra i lørdags. De forsøgte at få de løsnede midterbolte ud – dog uden held; så fik den lille stoppemaskine "hopperen" sin cylinder tilbage i repareret tilstand og bagefter stod den på oprydning ved den store drejebænk. Desuden blev skorstensskabelonen til No3 færdiggjort. Carsten fik bl.a. udskiftet fremføringsslangen til svejseapparatet. Vi var 8 mand på denne frostkolde aften – mon der kommer sne til juletogene i år?

Lys i lampen! lige om lidt
5 mand maler liige det sidste!

Præcisionsudmåling af litrering

- og så er både byggeplade og nummer på plads igen
Den frostklare drejeskive

Skabelon til No3 skorsten færdig

Oprydning af værktøj til og ved den store drejebænk