Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 13. juli 2023

Torsdagfilmen #242

 I et herligt samarbejde med Modklang Media, har vi fået denne nye præsentations-video af Hedelands Veteranbane. Mon ikke den kan lokke endnu flere til et herlig oplevelsestur ud i Hedelands Naturpark?!

Filmen er optaget af Jacob, der kom forbi søndag den 9. juli, hvor vejret viste sig fra sin pæne side. De mange optagelser er her kortet ned til et koncentreret minut med tog, børn, is og smuk natur.

Se filmen her >> 
onsdag den 12. juli 2023

Onsdagsaftentog 12. juli 2023

Mens de sidste skyer driver væk, fyldes Onsdagsaftentoget med glade rejsende. 

Efter en onsdag med landsdækkende regnvejr, skybrud og torden, så frygtede vi, at der ikke ville komme nogen gæster til aftenens togkørsel. Da solen pludselig brød frem, blev det hurtig klart, at det modsatte blev tilfældet; allerede inden første tog skulle afgå kl. 17, var alle kupeer optaget og de sidst ankomne måtte klemme sig lidt sammen med andre gæster. Det så til gengæld ud som om de alle hyggede sig og børnene fik nye rejsekammerater undervejs. Toget kørte uden stop til Rubjerg, hvor en del stod af for at holde picnic i Lergraven. Vi kørte retur og også på andet tog, blev pladserne hurtig optagne – alle kom dog med og en del medlemmer havde også fundet vej til toget denne fine sommeraften. På andre onsdagsaftentog har tog 3 og 4 ofte været ret tomme, men også de havde fin belægning. Vi tændte for flagermuslygterne på sidste tur – mest for hyggens skyld, for solens sidste stråler varmede stadig… Det blev således en rigtig fin og hyggelig aften og mange sagde tak for en herlig tur. Tak i lige måde! /Leif

Der er altid noget at se ude i Hedeland Naturpark

Rubjerg omkranset af skyer. Det må være højden, der gør det...


En travl station - nogen skal på picnic - andre hjemad igen

Så er vi klar til endnu en tur hjemover

Trafikchefen og vores SoMe-ekspert fik også en aftentur

Aftenhyggetur :-)

 

mandag den 10. juli 2023

Nyt fra maskinafdelingen #27-23 10/7:

Overgangene til Kjelds plads er nu på plads. Der udestår dog lidt tilpasning.

 Dagen havde været regnfuld, men aftenen holdt tør. Kjeld fortsatte derfor med etablering af endnu en overgang. Efter det store arbejde med at udføre en overgang af de brugte metalplader, vi har fået, så blev den næste i træ… Bagefter blev den gamle overgang genanvendt ved kulpladsen, så der er en stabil passage over sporet, når man går med fyldte kulspande. Lars O. fik påsvejst forstærkningspladerne til hullerne for centertappene til bogierne.  Carsten og Klavs gik i snedkeriet og fik savet endnu flere stakitpinde til den nye publikumsplads. Brian og jeg fik først muget ud i slaggebunken og bagefter tog vi en tørn i museumshallen med oprydning, flytning af de mange dele fra et brugt udsugningssystem og fjerne presenninger, så vi snart kan lukke publikum ind i museet igen. Vi var kun 6 mand denne aften – ferietiden har ramt os. Men til gengæld fik vi meget fra hånden /Leif


Afrensning før svejsning på 70-16

De nye forstærkningsplader påsvejst

Fliserne er lige blevet stampet og dagens arbejder er afsluttet
søndag den 9. juli 2023

Plantog 9. juli 23

M24 har de to nye vogne C3 og C4 med i toget.

 Endnu en fantastisk solskinsdag med vindstille vejr og op mod 28 grader.

I løbet af dagen kunne os, der stod på lokomotiverne godt drømme om at ligge på stranden i stedet, men der kom simpelthen så mange gæster, der havde valgt en tur med os i stedet for. Og så holdt vi selvfølgelig tryk på kedlen og gang i motoren. Første motorafgang var godt fyldt, og det på trods at vi nu fast har indsat de to nye – og længere vogne, C3 og C4 i toget. Det var egentlig også held i uheld, at vi havde skiftet No3 ud med Da7 – grundet en reparation af dampregulatoren. Det gjorde, at vi havde en vogn mere koblet på. På trods af det, så måtte nok 10-15 gæster vente på næste afgang. Toget kl. 11 var fyldt allerede 10 minutter før afgang… Vi fløjtede afgang og kom afsted til tiden. Resten af dagen var der godt fyldte vogne, men dog tilstrækkeligt med pladser. Der var ture både til legepladsen, picnic i Lergraven, troldejagt – og måske fik nogen også besøgt den nye søndags-café i skibakkens hus for enden af Rubjerg. Her kan man nu leje MTB-cykler og få sig en dejlig pause med kaffe og is, hvis man stiger af på Flintebjerg. Husk at give besked til togføreren. Det kan nu også være at toget standser alligevel for at optage et hold troldejægere. Det skete da en 2-3 gange for os på damplokomotivet... Så en fin dag med glade rejsende og gode kammerater på toget /Leif

Toget er fyldt og der kommer stadig folk til. En håndfuld eller to må vente til næste afgang...

- heldigvis kan man købe en is og sidde i skyggen af museumshallen.

Morgenens første togmøde på Rubjerg St.

To godt fyldte tog passerer hinanden på Brandhøj St.

Det køler lidt når vi kører gennem skoven...

Togfører melder folk, der gerne vil af på Flintebjerg.

- men vi standser alligevel for at samle et hold Troldejægere op...


Nyt fra bafd. 08-07-2023

Allerede da dagens hold fra baneafdelingen mødte ind, var det relativt varmt. Det vigtigste var dog, at det ikke regnede og blæste, for vi skulle lægge tag på tagrytteren på museumshallen. Der manglede montage af de sidste to tredjedele af pladerne, der udover at slippe lys ind, naturligvis udgør en del af bygningens klimaskærm. Tagarbejdet har måtte udskydes på grund af vigtigt arbejde på spor og for meget vind.

Claus B og Søren på toppen! De var nok de værst udsatte for solen af os alle!

Steen og hans Land Rover stod klar med liften, da dagens morgenduelige hold mødte ind. Claus B og N, Søren og Steffen fik manøvreret liften ind i museumshallen efter at dampstammen var rangeret ud. Tagplader blev forbukket og løftet til vejrs, og fastgørelsen af pladerne tog hurtigt fart.

M 30 har hentet dampstammen ud af hallen, så der er plads til arbejdet.

Claus B fik tid til at tage et billede fra tagåsen. Søren og Claus N forbukker tagplader.

Denne lørdag bød igen på mad fra brændekomfuret. Vi krøb ind i skyggen, for varmen var efterhånden belastende. Som dagen skred frem, dukkede flere folk op og hjalp til.

Efter frokosten fortsatte arbejdet med tagplader og da den sidste var fastgjort tog Claus B og Søren fat på at montere endeprofiler på pladerne. Imens benyttede vi andre liften til at montere lampeophæng og lamper, så belysningen i hallen bliver i top. Alexander, der netop er afmønstret Georg Stage, og Leif kørte til Brandhøj med M 30, hvor de hentede træ til brug for ophæng af lamper. Samtidig kunne vi påbegynde nedtagning af presenninger fra materiellet, der har været tildækket, mens taget har været åbent. Vejret var perfekt til tørring af fugtige presenninger, der blev grundigt fejet, inden de blev lagt sammen.

En tagplade på vej på på taget. Med forsigtighed kunne de netop manøvreres igennem åbningen i taget. Carsten og Alexander hjalp med at løfte de sidste plader op.

Leif fik fremstillet nogle meget målnøjagtige strøer til ophængning af lamper. Som det ses benyttes nyfremstillede C 3 til særlige opgaver!

Steffen placerer en af strøerne under tagrytteren.

Kenneth A var en af dem, der dukkede op som forstærkning efterhånden som de først indmødte nærmede sig overophedningen.

Heldigvis kunne vi dagen igennem nyde et par tiltrængte pauser. John kom forbi med ispinde og Rasmus havde bagt lækker citronkage, der passede perfekt til en kop kaffe.

Med hovedopgaverne afsluttet omkring 16.30 begyndte vi oprydning og fejning af arbejdsområdet. En del overskudstræ blev båret ned til brændeskuret, hvor det efterhånden vil blive brugt som opfyringsbrænde.

Rasmus saver resttømmer til optændingsbrænde. Han har klogeligt valg at placere savbukken i skyggen mellem spor 3 og 4.

Efterhånden som tiden nærmede sig halvseks, tyndede det ud i arbejdsstyrken. Men vi var også færdige med det vigtigste opgave. Tagarbejdet er dog ikke helt afsluttet, for der skal stadig monteres sideplader og afslutningsvinkler, men det kan klares uden liften. Det blev en hyggelig dag for os frivillige, og Leif talte 16 medlemmer på Gården denne sommervarme lørdag - for det var varmt. Har vi husket at skrive det?  

Med et tæt tag er forudsætningen for at genåbne museumshallen klaret. Det bliver godt at komme i gang med de sidste småting og oprydning omkring udstillingen, så publikum igen kan kigge ind. Samtidig skal vi i gang med at opgradere udstillingen, så det er næste projekt. 

Leif/Claus N